Så här går det till

För att du ska veta vilka möjligheter du har och hur hela processen går till har vi samlat artiklar med det du behöver veta inför köpet.

Ett tryggt köp

Det finns många fördelar med att välja nybyggt. Vi beskriver här själva processen med att köpa nybyggt.
Läs mer

Att köpa bostadsrätt

Vårt mål är att vägen från obruten mark till ett färdigt hem ska bli så trygg och rolig som möjligt. Här kan du läsa om hur det går till steg för steg i stora drag. Det ska vara enkelt att flytta till ett nytt hem och vi finns med dig varje steg.
Läs mer

Att köpa äganderätt

Drömmer du om en klassisk radhuslänga där barnen enkelt kan springa över till kompisarna eller kanske en stor villa med trädgård att skapa från grunden? Oavsett vilket är det någonting speciellt med att äga sitt eget hem. Här finns allt du behöver veta om ditt köp:
Läs mer

Välj din nya inredning

Resan mot ett helt nytt hem kan ibland kännas lång men det finns många roliga stopp längs vägen. Ett av de roliga stoppen är att få välja inredning. En del av inredningsvalen kommer att vara enkla. Andra kommer säkert ta lite mer tid. Under resan kommer du även att få hjälp av våra kunniga medarbetare, så att du kan skapa ett riktigt personligt hem.
Läs mer

Vårt kösystem

Skanska arbetar med en enkel och tydlig köprincip: ju tidigare du har anmält ditt intresse, desto större chans att du får välja just det hem du vill ha. Med andra ord, den som anmält sig tidigt är också den som får välja bostad först.
Läs mer

Påverka ditt framtida hem!

Gå med i Bopanelen och tyck till om framtidens hem. Vi arbetar med något vi kallar Living Area Design. Det innebär att vi inte bara bygger hus, utan att vi skapar en miljö som är anpassad efter hur människor lever. För att lyckas med det finns Bopanelen, som hjälper oss att vara ständigt uppdaterade kring konsumenternas behov och önskemål.
Läs mer

Ordlista

Ibland kan det vara lite klurigt att förstå alla ord som används vid bostadsköp så här har vi gjort en ordlista för dig.
Läs mer

Bättre skydd för dig

Bostadsköp är ofta ett av de största köpen man gör – därför är det extra viktigt med ordning och reda. Nu släpper Justitiedepartementet en utredning om att stärka konsumentskyddet på bostadsrättsmarknaden. Det tycker vi är jättebra – du får en tryggare affär och vi vet att vårt arbete kommer till sin fulla rätt.
Läs mer