Våra bostadsområden i Stockholm

När Skanska bygger bostäder tänker vi på miljön. Miljöarbetet präglar hela vår byggprocess och går under namnet Skanskas Gröna Initiativ. Det innebär att vi gör vårt yttersta för att bidra till ett bättre samhälle och en skönare framtid. Energieffektivitet är i fokus genom hela vår process - från design till produktion och uppföljning.

Vårt miljöarbete är även en hälsofråga. Vi vill att du ska må bra och känna dig trygg med att bo i ett hem från Skanska, därför har många av våra nybyggda hem ventilationssystem med värmeåtervinning. Det innebär att vi använder energin i luften som skickas ut för att värma upp den friska luften som ska in i huset. Tack vare ventilationssystemet minskar också mängden miljöfarliga partiklar vilket leder till att du kan bo i ett hem där färre sjukdomar sprids och färre allergier uppkommer.

Vi har flera spännande kvarter runt om i Stockholm. Allt från lägenheter med cityläge i Hammarby Sjöstad till framtida boende i Täby Park. Ett flertal hem är redan inflyttningsklara, men önskar du ha längre tid på dig för att ordna med allt det praktiska kring försäljning av din nuvarande bostad så finns även kommande bostadsområden som du kan kika på.

Är du redo att ta nästa steg ?

Läs mer om

Ett Svanenmärkt 2017

Från och med 2017 kommer vi bara skapa Svanenmärkta hem. Det betyder att miljön står i fokus från den första ritningen till det färdiga huset. Att välja ett Svanenmärkt hem är faktiskt det enklaste miljövalet du kan göra. Ditt hem blir både mer ekonomiskt och mer miljövänligt.
Läs mer

Från och med 2017 skapar vi bara Svanenmärkta kvarter

På Skanska tycker vi att hållbarhet måste finnas i varje led hos ett företag. Därför kommer alla kvarter vi planerar och startar från och med 2017 vara Svanenmärkta. Vi gör vårt yttersta för att skapa ett hållbart hem som vi sedan lämnar vidare till våra kunder med vetskapen om att de har möjligheten att skapa en hållbar vardag.
Läs mer

Få ditt hem precis som du vill ha det

Att köpa nybyggt är både roligt och spännande. Du får vara med och forma ditt nya hem precis som du vill ha det. Du slipper hetsig budgivning som lätt springer iväg och när du väl flyttar in har du ett skräddarsytt hem bara för dig. För att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av ditt köp har vi samlat all information du kan behöva här.
Läs mer

Skanska Nya Hem erbjuder en extra trygghet när du vill flytta

Skanska GodAffär är ett skräddarsytt försäkringspaket som ingår utan extra kostnad för dig som köper ett hem från oss. Dels får du en försäkring mot dubbla boendekostnader i 12 månader och dels får du ett tillträdesskydd.
Läs mer

Gör din vardag båda roligare och smidigare

Oavsett om du precis ska flytta in, planerar att inreda hela hemmet eller bara vill göra vardagen lite smidigare så har vi tipsen för dig. Här har vi samlat våra bästa tips och guider för allt från att flytta med små familjemedlemmar till hur du fixar optimal förvaring i hemmet.
Läs mer

Hanna och Paul lever grönt i Kviberg

Inspireras av ett par som valt att bo grönt! Hanna och Pauls boende i ett centralt, socialt, kreativt och grönt kvarter i Kviberg i Göteborg ger en bra grund för att leva som de önskar. Grön mat är i fokus och den egna odlingslotten för gröna drömmar ligger runt hörnet.
Läs mer

Här är alla våra bostadskvarter i Stockholm