Se Göteborg från den rätta sidan

Under de senaste åren har vi kunnat se en spännande utveckling med nya bostäder, arbetsplatser och butiker längs vattnet på Lindholmen och Eriksberg. Nu planerar vi för ett dynamiskt och hållbart kvarter Dockan i Lindholmshamnen med Svanenmärkta hus i varierande höjder. Moderna och kvadratsmarta lägenheter på det anrika varvsområdet intill Lindholmen Science Park.

Antal rum: 1 - 4 rum
Boarea: 32 - 93,5 kvm
Pris: 1 925 000 - 6 200 000 kr
Månadskostnad: 2 206 - 5 122 kr
Säljstart: den 28 augusti 2016
Inflyttning: Prel. 2018

Tidplan för Dockan

Planering
Säljstart
Byggstart
Inredningsval
Inflyttning

Vårt kvarter Dockan ligger mellan forna Göteverkens två stiliga tegelbyggnader och öppnar upp sig ut mot sydost och den planerade parken. Här skapar vi ett dynamiskt kvarter med Svanenmärkta hus. Det ena om hela 16 våningar med härlig utsikt ut över älven och staden till hus i mindre skala med 3 upp till 6-8 våningar. I ett av husen bygger vi även en förskola och gården är tänkt att bli en grön oas.

I vårt kvarter kommer det att finnas lägenheter för alla behov, med fokus på yteffektivitet och funktionalitet. Det blir kvadratsmarta ettor om cirka 35 kvadratmeter till fyror om cirka 90 kvadrat. I många hem kommer du dessutom att kunna njuta av balkong med härlig utsikt över älven och de vackra miljöerna.

I kvarteret finns goda kommunikationer åt alla håll och när båtarna glider förbi utanför ditt köksfönster, är det lätt att glömma att city väntar på andra sidan vattnet. Och efter arbetsdagens slut kan du snabbt ta cykeln tillbaka över bron, för att komma hem till lugnet och en stunds avkoppling på den soliga kajen.

Enkelt att leva Svanenmärkt i Dockan!
Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. I stora drag hjälper du till att rädda världen genom att energiförbrukning är låg, materialen noga utvalda och att klimatpåverkan på så sätt blir minimal. Den dagen du flyttar in i Dockan kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. Välkommen hem!

Lägenhetsväljaren och solstudie


Hitta din lägenhet

Vi har tagit fram en lägenhetsväljare och en solstudie över kvarteret Dockan. Lägenhetsväljaren är ett verktyg för att hjälpa dig att hitta rätt läge på din bostad. Här kan du få en bra överblick på var de olika lägheterna ligger i husen samt se hur solen står vid olika tidpunkter på dagen och även under året.

Hitta ditt nya hem med lägenhetsväljaren »

Rundvandring i lägenheterna


Kika runt i hemmen

Här får du ett litet smakprov på några av de lägenhetstyper som du hittar i kvarteret Dockan. Ta en rundvandring och kika runt i de olika hemmen.

Se olika lägenhetstyper i Dockan »

Inredning i kvarteret Dockan


Vilken inredningsstil är du?

I kvarteret Dockan har vi tagit fram tre inredningskoncept som flirtar med den urbana känslan i storstäder som Amsterdam, Barcelona och Berlin. Gå in och titta på vilken inredningsstil som passar dig! Du kan redan nu se hur ditt kök kan se ut och välja din stil i vår köksväljare.

Se inredningsstilar i Dockan »

Utsikter på Lindholmen


Upplev utsikten från balkongen!

Lindholmshamnen blir ett nytt dynamiskt område med både parkstråk, kontor och bostäder. Inbäddat i grönska, bara ett stenkast från vattnet och kajen kan du njuta av en fantastisk utsikt över älven i vårt kvarter Dockan.

Kvarteret Dockan har två bostadshus med utsikt över Lindholmen. Att ta vara på ljuset och skapa planlösningar som gör att så många som möjligt kan njuta av utsikten har varit väldigt viktigt. Så gott som alla lägenheter får balkong och även dessa är placerade på ett sätt som ger en känsla av variation. De hem som ligger i bottenplan får i stället uteplats. Huset med 16 våningar har balkonger med härlig utsikt över älven och de vackra miljöerna. Från våning åtta och uppåt kommer alla kunna njuta av en härlig utsikt och högst upp i huset är vyn något utöver det vanliga.

Se utsikter från några utvalda lägenheter i kvarteret »

Kom närmare Göteborg, Dockan Lindolmshamnen


Karta


Bo med utsikt över älven och staden

En naturlig del av centrala Göteborg

I det nya området Lindholmshamnen sjuder det av liv. Här finns faktiskt redan det mesta man kan önska och mer ska det bli. Idag hittar du såväl caféer, restauranger och butiker som gym och nöjen på promenadavstånd från den plats där vi bygger Dockan. Dessutom tar du dig in till stan på under 10 minuter med buss eller färja. Inom några år kommer utbudet utmed vattnet ha ökat ännu mer i takt med att fler och fler människor flyttar hit. Här kan du se några exempel på vad som finns i ditt närområde idag.
 

Konst och kultur

Backa Teater – 700 m
Biograf Aftonstjärnan – 850 m
Göteborgsoperan – 1,5 km
Göteborgs konstmuseum,Götaplatsen – 4 km

Mat och dryck

Radisson Blu Riverside Hotel – 220 m
Magasinsgatan – 2,5 km
Linnégatan och Haga – 3 km
Berzeliigatan – 3,8 km
Sjömagasinet – 2 km

Shopping

ICA Sannegårdshamnen – 1,2 km
Eriksbergs Köpcentrum – 1,5 km
Nordstan – 2,5 km
Kungsportsavenyn – 3 km
NK – 2,5 km

Träning och fritid

Sats Eriksberg – 1,7 km
Nordic Wellness Lindholmen – 200 m
Friskis och Svettis Eriksberg – 2,2 km
Hisingsparken – 6,5 km
Keillers Park – 1 km
Arken konferens och spa – 7,5

Nöjen

Liseberg – 4,5 km
Slottsskogen – 3 km
Trädgårdsföreningen – 3 km
Flunsåsparken – 2,7 km

Kommunikationer

Busshållplats Lindholmen – 200 m
Färjehållplats Lindholmen – 200 m

Se filmen om kvarteret Dockan och upplev Lindholmen från ovan


Karta


Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om kvarteret Dockan

Skanska Nya Hem

Kundtjänst
020-310 310
Öppettider: helgfri mån-fre 08.30 - 17.00
Kontakta oss via e-mail »

Adress
Johan på Gårdas Gata 5
405 18  Göteborg
Alla våra Hembutiker »

Ansvariga kontaktpersoner

Sekretesspolicy
Dina lämnade uppgifter är skyddade enligt Personuppgiftslagen (PUL). Vid inskickande av denna intresseanmälan samtycker du till att vi använder dem för att kommunicera med dig kring detta samt andra bostadsprojekt i vår verksamhet.

Dina uppgifter lämnas heller inte ut till tredje man utan ditt godkännande.