Nu planeras nästa bostadskvarter i Inre Hamnen, Sundsvall

Inre Hamnen, kvarter 2, är det nya bostadskvarteret i området som totalt kommer att innehålla fem kvarter med ett hundratal lägenheter av blandade typer och storlekar. Här möter bebyggelsen havet med en trevlig hamnträdgård och omsorgsfullt utformade kajer och en småbåtshamn.

Tidplan för Inre Hamnen kvarter 2

Planering
Säljstart
Inredningsval
Byggstart
Besiktning
Inflyttning

Sundsvall är en av Norrlands största arbetsmarknads- och handelsregioner. Stadens ambition att växa innebär ett ökar behovet av stadsnära boende, nära kommunikationer och service, nära havet och naturen. I den inre hamnen, mitt i centrala Sundsvall, har staden en unik möjlighet att växa österut mot Södra Kajen.

Här planerar Skanska för en ny stadsdel vid havet intill hamnträdgården och småbåtshamnen. Området kommer totalt att innehålla fem kvarter med ett hundratal lägenheter av blandade typer och storlekar, strategiskt placerade affärslokaler, kontor, ett litet torg vid vattnet och en restaurang med sjöutsikt som kan bli en ny mötesplats och nod i denna del av Sundsvall. Husens höjd varierar mellan 2 och 5 våningar och erbjuder allt från lägenheter med stora terasser, i vissa lägenheter får man t.o.m två terasser. Uteplatser till markboenden och lokaler för de som vill kombinera boende med olika typer av verksamhet. Befintliga gator kan förlängas österut, vilket på ett naturligt sätt kopplar den nya stadsdelen till övriga centrum. Nya gator och gångstråk skär genom området, vilket skapar öppenhet och livlighet längs kajerna och i hamnparken

Den nya stadsdelen blir en tydlig förlängning österut av den täta innerstaden, med kvartersstorlekar i liknande skala som Stenstadens. Stenstaden är en bra förebild med sin blandning av verksamheter och boende. Här kommer runt 300 nya innerstadsbor i att bidra till en levande och varierad stadsmiljö.

Svanenmärkt för dig och miljön! 
Det ska vara enkelt och nära på självklart att leva miljövänligt. När du väljer ett hem i Inre Hamnen väljer du också att bo Svanenmärkt och grönt. Välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Karta


Inre Hamnen blir ett stadsnära boende

En ny stadsdel med moderna hem planeras i kvarter 2.

Närområdet

Unikt läge vid hamninloppet

Den nya stadsdelen blir en tydlig förlängning österut av den täta innerstaden, med kvartersstorlekar liknande Stenstans. Området kommer ligga granne med Hamnträdgården, småbåtshamnen och det kvarter vi bygger idag, Brf Hamnparken 1, med en underbar utsikt över hamninloppet och Sundsvallsbron i soluppgången.

Här kommer du kunna dra nytta av en väl utbyggd infrastruktur i sin närhet. Här finns all tänkbar service och mycket goda kommunikationer inom bekvämt gångavstånd. Tåg- och busstationen ligger på mindre än 200 meters avstånd. Storgatan ligger ännu närmare och till torget tar det bara några minuter att gå. Detta ger goda förutsättningar för en samhällsekonomisk, integrerad och energisnål boendemiljö.

Fantastiskt läge med utsikt över Sundsvallsbron.

Den vackra hamnträdgården.

Karta


Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om Inre Hamnen kvarter 2

Skanska Nya Hem

Kundtjänst
020-310 310
Öppettider: helgfri mån-fre 08.30 - 17.00
Kontakta oss via e-mail »

Adress
Warfvinges väg 25
112 74 Stockholm
Alla våra Hembutiker »

Ansvariga kontaktpersoner

Sekretesspolicy
Dina lämnade uppgifter är skyddade enligt Personuppgiftslagen (PUL). Vid inskickande av denna intresseanmälan samtycker du till att vi använder dem för att kommunicera med dig kring detta samt andra bostadsprojekt i vår verksamhet.

Dina uppgifter lämnas heller inte ut till tredje man utan ditt godkännande.