Miljösmart i Brf Björk & Plaza

När du flyttar in i ett helt nytt Skanskahem, kan du vara lugn med att du har gjort ett gott val, både för din framtid och för miljön. Miljöarbetet präglar nämligen hela vår byggprocess – från det första spadtaget till att hålla en behaglig temperatur i ditt hem.

Hållbart boende

Några av de största fördelarna med ett modernt hem är de som inte syns. Som miljövänliga, tysta och effektiva vitvaror. Individuell mätning av el och varmvatten är ytterligare ett plus eftersom det gör att du har chansen att påverka dina kostnader och avtryck på naturen. Brf Björk och Plaza drivs av fjärrvärme och har energieffektiva fönster och fasader. Husen har ventilation med FTX-system som innebär från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Energiförbrukningen är låg beräknas att ligga på ca 55 kWh/m2 och år (värme, varmvatten och fastighetsel). Husen är även utrustade med solceller och gröna tak, som både är vackra och funktionella. För att du ska trivas har vi även satsat extra mycket på den gröna gården och adderat odlingsplatser där ni i föreningen kan plantera kryddgrönt och blommor. Här nedanför finner du fler av de åtgärder som gör Brf Björk och Plaza till ett hållbart boende.

Brf Björk & Plaza är även svanenmärkt! Det är viktigt att du får ett hem att trivas i, men också att vi alla gör ett gott val för miljön. Genom att bo i Brf Björk & Plaza gör du ett stort, bra och framförallt enkelt miljöval som gör att du vaknar upp och räddar världen lite grann varje dag. Läs mer om vad svanenmärkningen innebär här>>