Våra rutiner för att förhindra smittspridningen av coronaviruset

För oss på Skanska är säkra och hälsosamma arbetsplatser där vi alla mår bra en självklarhet. I det läge vi alla befinner oss i med anledning av covid-19 är din och våra medarbetares hälsa så klart första prioritet. Vi tar givetvis situationen på största allvar och följer utvecklingen samt folkhälsomyndighetens rekommendationer noga. Samtidigt som vi arbetar för att förhindra smittspridningen av coronaviruset gör vi allt för att fortsätta bygga och leverera nya hem enligt avtal.

För att förhindra smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 så vidtar vi följande åtgärder:  

Vi håller fysiskt avstånd och undviker att ta i hand. 

Vi ser till att begränsa antalet personer i en lokal samtidigt, vid till exempel visningar, tillträdenbesiktningar och servicetillfällen.   

Vi erbjuder personliga visningar i våra visningshem och hembutiker för dig och ditt sällskap.   

Känner du några symptom på sjukdom så är du välkommen att boka en ny tid.   

Självklart arbetar bara helt symptomfri personal och mäklare hos oss.  

Vi uppmanar dig som tillhör en riskgrupp att iaktta extra försiktighet, och undviker i så hög grad det går möten med dig. Du kan istället kontakta oss via telefon så hjälper vi dig. Tveka inte att kontakta vår kundtjänst på 020-310 310 om du har några frågor eller funderingar. Vill du komma i kontakt med våra säljare hittar du deras kontaktuppgifter på varje projektsida. Bostäderna hittar du här» 

För mer information om coronaviruset och senaste uppdateringarna – besök Folkhalsomyndigheten.se 

Sköt om dig!  

Informationen på denna sida är uppdaterad 2020-11-22.

Frågor och svar kring hur vi hanterar rådande situation kring coronaviruset och covid-19


Fråga: Hur hanterar ni smittspridningen av coronaviruset? 

Svar: Vi har nya rutiner kring visningar och tillträden för att minska smittspridningen av coronaviruset, och för att öka säkerheten för dig och får våra anställda. Vi anpassar våra fysiska möten till att så få personer som möjligt är närvarande. 

Fråga: Hur går en visning till i coronatider?

Svar: Vi erbjuder endast personliga visningar i våra visningshem och våra hembutiker för dig och ditt sällskap. Hör av dig direkt till din säljare och boka en tid som passar. Kontaktuppgifter hittar du på respektive projektwebbsida.

 
Fråga: Hur går tillvalen till under den här perioden? 

Svar: Tills vidare kommer inga öppna hus att äga rum utan vi bokar personliga möten med dig då du ser över dina tillval.


Fråga:
Hur går informationsmöten till? 

Svar: Tills vidare ställer vi in alla fysiska informationsmöten vid tillträde. Istället ser vi till att du får all information du behöver via e-post eller traditionell post. Vi följer sedan upp informationen med ett personligt samtal för att vi tillsammans ska kunna genomföra en trygg flyttprocess.


Fråga:
Hur fungerar tillträdet i coronatider?

Svar: Principen är att så få personer som möjligt möts i ditt nya hem. Vid nyckelutlämning befinner sig endast en person från oss samt en person från ditt sällskap (du eller någon annan) i lokalen eller visningshemmet. Den personen som ska hålla funktionsgenomgång möter upp dig utanför. Vidare tas enskilda beslut i varje projekt utifrån lokala beslut.


Fråga:
Hur fungerar slutbesiktningen nu?

Svar: Normalt på en besiktning så deltar 6–7 personer. Vi har nu tillsammans med styrelsen för föreningen beslutat att minska antalet deltagare vid slutbesiktningen till endast tre personer. Dessa är besiktningsmannen, en person från oss på Skanska och en från er som kund (oavsett hur många som står på avtalet). Vi förstår att det ofta är flera som vill se hemmet och vara med på besiktningen men som situationen är just nu måste vi säkerställa att besiktningarna kan genomföras på säkrast tänkbara sätt.