Vårt kösystem

Skanska arbetar med en enkel och tydlig köprincip: ju tidigare du har anmält ditt intresse, desto större chans att du får välja just det hem du vill ha. Med andra ord, den som anmält sig tidigt är också den som får välja bostad först.

Så här anmäler du dig

Så fort ett projekt har öppnat är det dags att göra en intresseanmälan. Ju tidigare du registrerar dig, desto större valmöjlighet har du när du ska välja bostad. En intresseanmälan gör att du får ett ködatum som är samma som ditt anmälningsdatum*. För att kunna få information om projektet och inbjudan till säljstart behöver du anmäla dig till projektet. Intresseanmälan innebär inte att du förbinder dig till något och du kan när som helst tacka nej eller gå ur kön.

Det finns två olika sätt att gå med i kön:

1. Klicka på den gröna knappen som heter "Anmäl intresse här" som finns på varje enskild projektwebbsida och fyll i dina uppgifter. 

2. Ring vår kundtjänst, telefon 020-310310

*Är du anmäld sedan tidigare på ett annat Skanskaprojekt eller anmält dig till vårt nyhetsbrev? Då kan du tillgodoräkna dig tiden från det att du gjorde din första anmälan.

Anmälningsknappen på projektwebbsidor
Klicka på den gröna knappen "Anmäl intresse här" på en projektwebbsida så kommer du med i vår kö. 
 

Efter att du anmält ditt intresse och står i kön...

Information om projektetInformationen om projektet på projektwebbsidan kompletteras allt eftersom projektet utvecklas.

säljstart och information om kösystemSäljstarten är det första tillfället då du kan göra en bokningsanmälan, dvs. registrera dig som möjlig köpare av ett eller flera specifika hem. Ange gärna flera hem i turordning i din bokningsanmälan. Bokningsanmälan är inte bindande.

Intresseanmälan och kösystemBokningsanmälan måste lämnas in inom angiven tid för projektet (som kan variera mellan några timmar och några dagar efter säljstart).

Intresseanmälan och kösystemBokningsanmälningarna skapar en turordning beroende på när intresseanmälningarna gjordes.

boka tid för kontraksskrivningVåra bostadssäljare bokar tid för kontraktsskrivning enligt turordningen. Kontraktsskrivningen sker normalt inom fjorton dagar efter säljstart.

Kösystem och plats i kön Om du inte är tillgänglig för vår bostadssäljare under angiven tid, eller om du väljer att avstå från att skriva kontrakt inom kontraktsskrivningstiden, förlorar du din plats i kön för det aktuella projektet. 

Information om vårt kösystemEventuellt kvarvarande hem blir därefter tillgängliga till försäljning enligt ”först-till-kvarn”-principen, dvs. tillgängliga hem säljs till den som först anmäler sitt intresse utan något krav på köplats eller turordning.

Ta en kaffe och läs mer om frågor och svar kring nybyggt!Har du några frågor om att köpa nyproduktion? Här kan du få svar på de vanligast frågorna»

Dela sidan: