Så blir din gamla bostad en bra affär

Tips på hur du med små åtgärder kan göra stor skillnad på slutpriset när du säljer din bostad.

Så blir din gamla bostad

Man ska välja en mäklare som har lokalkännedom. De kan referera till tidigare försäljningar och det ökar också trovärdigheten. En mäklare som känner till området kan tipsa om aktiviteter i området, förskolor, skolor och vilka kommunikationer som finns.

Pontus Jacobsson, fastighetsmäklare på Bjurfors

Vilken tid på året är bäst att sälja?

Tidigare var det vanligast att man sålde på våren, framförallt gällande hus men nu har försäljningarna jämnats ut över året.

– Inför terminstart om det är en etta och du bor i en studentstad som Uppsala eller Lund, men annars spelar det inte så stor roll. Vår och sommar är bäst vädermässigt, men det är också då utbudet är som störst. 

3 smarta åtgärder för att förhöja intrycket

  1. Ytbehandla golven

    Fräscha, välvårdade golv kan lyfta ett helt hem. Att vitlasera ett slitet furugolv kostar omkring 250 kronor kvadratmeter och kan bli en lönsam investering.

  2. Ta sommarbilder

    Har du ett hus med en fantastisk trädgård, eller en lägenhet med stans finaste terrass, låt en professionell fotograf komma och ta några sommarbilder som du kan använda om du ändå ska sälja under vinterhalvåret. Om du hinner vara så förutseende, villl säga.

  3. Ta bort egna lösningar

    Se över ditt boende och ta bort egna lösningar. På så sätt får spekulanter fritt spelrum att fundera och fantisera över hur deras potentiella boende kan komma att se ut.

Text: Albin Wiberg