Så här går det till

För att du ska veta vilka möjligheter du har och hur hela processen går till har vi samlat artiklar med det du behöver veta inför köpet.

Har du frågor kring att köpa nyproduktion?

Vi ger dig svar på de vanligaste frågorna när det gäller att köpa nyproducerade bostäder. Har du fler funderingar är du givetvis varmt välkommen att kontakta vår kundservice.
Läs mer

Att köpa bostadsrätt

Vårt mål är att vägen från obruten mark till ett färdigt hem ska bli så trygg och rolig som möjligt. Här kan du läsa om hur det går till steg för steg i stora drag. Det ska vara enkelt att flytta till en ny bostad och vi finns med dig varje steg.
Läs mer

Att köpa äganderätt

Drömmer du om en klassisk radhuslänga där barnen enkelt kan springa över till kompisarna eller kanske en stor villa med trädgård att skapa från grunden? Oavsett vilket är det någonting speciellt med att äga sitt eget hem. Här finns allt du behöver veta om ditt köp:
Läs mer

Ägarlägenhet

En ägarlägenhet äger du på riktigt. Du bor i en lägenhet i ett flerbostadshus men har i stort sett samma friheter som när du bor i villa eller radhus. Du kan hyra ut lägenheten till vem du vill när du vill och renovera utan att fråga om lov. Boendeformen är relativt ny i Sverige men betydligt vanligare i Europa. Upptäck fördelarna med en ägarlägenhet och upplev friheten som det innebär.
Läs mer

Kök Galleriet Nya Hovås Göteborg Skanska

Välj din nya inredning

Resan mot ett helt nytt hem kan ibland kännas lång men det finns många roliga stopp längs vägen. Ett av de roliga stoppen är att få välja inredning. En del av inredningsvalen kommer att vara enkla. Andra kommer säkert ta lite mer tid. Under resan kommer du även att få hjälp av våra kunniga medarbetare, så att du kan skapa ett riktigt personligt hem.
Läs mer

Vårt kösystem

Skanska arbetar med en enkel och tydlig köprincip: ju tidigare du har anmält ditt intresse, desto större chans att du får välja just det hem du vill ha. Med andra ord, den som anmält sig tidigt är också den som får välja bostad först.
Läs mer

Ordlista vid bostadsköp

Ordlista

Ibland kan det vara lite klurigt att förstå alla ord som används vid bostadsköp så här har vi gjort en ordlista för dig.
Läs mer