Homestyling – sju enkla inredningstips inför försäljning

Ordning och reda, genomtänkt färgsättning och gott om växter. Det är viktiga saker att tänka på när du ska styla ditt hem inför försäljning. Inredaren och Feng Shui-konsulten Jannice Wistrand delar med sig av sina bästa inredningstips – som kan göra underverk för din försäljning.

 1. Rensa

  När du ska styla ditt hem inför försäljning är det en bra start att rensa bort allt överflöd, eftersom allt som syns sätter igång känslor och påverkar hur köparen uppfattar bostaden. Lägg undan privata bilder och ta bort onödiga prylar så undviker du risken att ditt hem upplevs litet och rörigt.

 2. Förvaring

  Smarta förvaringslösningar är viktigt för de flesta bostadsköpare, därför är det en bra idé att visa upp så många som möjligt på visningen. Ett tips är att använda vackra draperier och dörrar för att göra förvaringslösningarna till en del av inredningen.

 3. Neutral färgsättning

  Med kulörer som går ton i ton kommer ditt hem upplevas genomtänkt och lugnt. Knepet för att lyckas är att låta en viss kulör vara en återkommande röd tråd genom hela bostaden. På så vis blir det enkelt att hålla samman inredningen, samtidigt som hjärnan älskar repetition. Tänk på att välja neutrala väggkulörer som uppskattas av de flesta och gör det enkelt att variera inredningen efter stil och smak.

 4. Möblering

  Bra möblering är a och o och påverkar om ditt hem upplevs litet eller stort. Utgå från rummets mittpunkt när du möblerar och placera exempelvis soffgruppen i mitten av vardagsrummet. Då får du plats för förvaring längs väggarna samtidigt som det är trevligt att kunna gå fram till fönstren, speciellt vid bostadsvisningar. Har du ingen möjlighet att möblera mitt i rummet kan du istället låta soffan få luft genom att flytta ut möbeln 7–10 cm från väggen. Det gör stor skillnad för inredningen och känslan i rummet.

 5. Mycket växter

  Ett hem med mycket växter ger ett hemtrevligt intryck och gör köparen mer positivt inställd till bostaden. Bjud in till matlagning i köket med färska örter på köksbänken och ge badrummet liv med en murgrönekvist på handfatet. Ett annat tips är att inreda med gröna växter på golv och i fönster – det ger extra energi till rummet.

 6. Entrén

  Hallen är det första köparna möts av och det sista intrycket de bär med sig när de går därifrån. Därför bör du satsa lite extra på det rummet med en välkomnande växt och inredning som sätter stilen för resten av hemmet. Lägg gärna krut på smarta förvaringslösningar i hallen – det brukar vara viktigt för bostadsköpare.

 7. Fixa balkongen

  Glöm inte bort balkongen eller uteplatsen när du ska fixa i ordning ditt hem inför försäljningen. En fint inredd uteplats får ditt hem att upplevas rymligare och kan faktiskt vara avgörande för köparens beslut. Med några växter, trevliga möbler och mysig belysning kommer du långt. Lycka till!