När två blir en – återanvänd och rensa

När två hushåll blir ett är det en del att fixa med, inte minst inredning. Kanske vurmar din partner för orange och blommigt á la 70-tal medan du trivs i ljust och fräscht? Innan ni tar snabba beslut om att köpa nytt, försök kompromissa. Här kommer några tips på hur ni kan återanvända möbler till ert gemensamma hem.

Återanvänd och rensa inför flytt

Byt ben
Kan låta som en liten detalj, men nya ben till soffan, fåtöljen eller sängen kan ge en helt ny känsla. På sidan Prettypegs kan ni hitta ben i lekfulla kulörer till vilken IKEA-möbel som helst. En trend som är här för att stanna.

Nya kläder
Det är inte bara vi människor som behöver nya kläder för att känna oss piffiga. Unna den gamla soffan en ny skrud så ökar chansen för att kemin återuppstår. Bemz designar kläder till IKEA-möbler och finns i massvis av textilier och färger.

Nya funktioner
En hylla kan bli ett soffbord, en stol kan bli en pall och konsoller förvandlas till smarta hängare. Innan ni bestämmer er för vad som ska behållas och vad som ska rensas ut, fundera på om några av era möbler kan få ett helt nytt användningsområde. Här är det bara fantasin som sätter gränser.

Vad händer sen?
Okej. Nu kanske ni bestämt er för att byta klädsel på en fåtölj och göra pinnstolen till en pall. Men vad ska ni göra med resten av grejerna? Sälja dem förstås. Här kommer några tips på smarta säljtjänster som inte är lika etablerade som Blocket och Tradera, men väl så bra.

Köp & sälj, Facebook
På Facebook finns hundratalet olika köp & säljgrupper för de flesta regioner i Sverige. Hitta de grupper som passar dig här. Sedan är det bara att gå med i gruppen och annonsera helt gratis.

Köp & sälj, IKEA 
IKEA har ett eget litet auktionsverk för möbler och prylar. Det är enkelt att lägga in annonser och de hamnar dessutom på Blocket. Dubbelt bra!

Sellpy
Sellpy är tjänsten som sköter försäljningen av prylar åt er, och vinsten delar ni på. En supersmart lösning för er som inte hittar tid att sköta försäljningen själva.