VR – en annorlunda bostadsvisning

VR har på senare år blivit en allt mer populär teknik. Men vad är VR och hur kan det användas vid visningar av nya hem? Häng med så förklarar vi!

Virtual Reality, eller VR, betyder virtuell verklighet och fungerar som en simulator där man ser, hör och rör sig i en fiktiv värld. Ofta kopplas VR till dataspelsvärlden, men faktum är att det kan användas i flera olika sammanhang – inte minst vid hus- och lägenhetsvisningar.

VR är i praktiken en glasögonliknande anordning med inbyggd skärm. Rör du på huvudet reagerar sensorer i VR-glasögonen som sedan speglar rörelserna i den digitala världen som syns framför ögonen. Upplevelsen blir att du befinner dig i en virtuell verklighet, till exempel i en fiktiv hemmamiljö.

Så, varför gå på VR-visning? Förutom att du kan gå på visning utan att lämna soffan, möjliggör det också att se och uppleva ett blivande hem innan det har börjat byggas. På så vis kan du uppleva planlösning, inredning och utsikt redan innan huset är färdigbyggt. Det gör bostadsaffären tryggare för dig som ska köpa nytt hem.