Den mångsida lastpallen

Återbruk och ”upcycling” är starka trender som gör det både enkelt och prisvärt att skapa en spännande utemiljö. En storfavorit när det kommer till återbruk är lastpallen och du har säkert sett flera olika sorters pallkonstruktioner på torg, uteserveringar och på bild i sociala kanaler.

Att lastpallen är så populär är inte så konstigt, eftersom den är otroligt billig, robust och lätt att få tag på. Med några fina kulörer och lite styling blir den dessutom riktigt snygg!

För att skydda ditt projekt mot vädrets makter är det bra att välja en färg som håller och här har man använt Cuprinols Dörr- och Fönsterfärg, som passar riktigt bra för utemöbler. Med den går det i princip att måla om vad som helst och ställa ut i trädgården. Så om du inte har just en lastpall tillgänglig kan du rensa vinden eller förrådet på bortglömda möbler och behandla dem för utomhusbruk, så har du alla möjligheter att skapa en personlig utemiljö. 

 

Inred med lastpallsmöbler

Daybed

Sommartider är semestertider och då är det extra viktigt att ha en skön plats för avkoppling. Denna dubbel-daybed står på hjul och går enkelt att flytta runt med solens strålar. Dessutom kan du kombinera ihop de två delarna efter behov. Med en såg skapar du små utrymmen för inbyggd förvaring och det bli extra effektfullt om du målar insidan i en annan kulör. Har du en gammal madrass över hemma? Perfekt – klipp till den till lämplig storlek och klä in med ett matchande tyg! Låt en liten bit vara madrassfri, så har du en yta att ställa av kaffekoppen eller frukosttallriken på.

Se konstruktionsskiss här »

 

Inred med lastpallsmöbler bild 2

Hylla

En hylla är nog det allra enklaste du kan göra av en lastpall. I den här versionen har Cuprinol gjort en trippellösning som hänger ihop med vajrar, för att undvika skruvhål i väggen så mycket som möjligt. Men det går precis lika bra att fästa dem en och en i väggen och du kan ju givetvis göra precis hur många hyllor du vill. De passar fint för både grillverktyg och prydnader!

Se konstruktionsskiss här: 

Fler tips på lastpallsbyggen hittar du på Cuprinol.se