Flytta ihop utan att inredningen krockar

Gillar din partner murrigt 70-tal medan du själv hellre köper dansk design? Vi har tipsen som gör att både ni och möblerna kan flytta ihop.

Gör en gemensam moodboard
En bra utgångspunkt för att hitta er gemensamma stil är att göra en inspirationskarta. Leta i magasin, på Pinterest och i bloggar för att hitta era inredningsfavoriter. Med en moodboard att utgå ifrån blir det enklare att skapa en tydlig röd tråd i er gemensamma bostad.

Skapa något eget
Att köpa sig till en stil är ingen konst, desto större utmaning är det att skapa ett personligt hem med unika detaljer. Ett tips är att inte döma ut en pryl för att den inte platsar i senaste inredningsmagasinet. Kanske kan den få en speciell plats i den gemensamma bostaden – och göra ert hem till något eget. 

Utgå från en neutral bas 
För att bådas saker ska få utrymme i ert hem är en bra utgångspunkt att skapa en neutral bas. Välj en harmonisk väggfärg och låt större möbler som exempelvis soffgrupp gå ton i ton. Låt sedan inredningsdetaljerna sätta stilen i hemmet.

Redesign – gör om tillsammans
Har du eller din partner en favoritmöbel som inte riktigt passar er gemensamma stil, men som ligger för varmt om hjärtat för att göra sig av med? Ett hett tips är att ge möbeln en uppdatering, till exempel genom att byta klädsel eller måla om. Den kanske blir en ny gemensam favorit!

Var generös
Du kommer säkert inte tycka om alla möbler och prylar din käresta har, men det kommer din partner inte göra om dina heller. Därför kan det vara en bra idé att vara generös mot varandra. Kanske kan du gå med på en tavla du egentligen inte tycker om, om du får ha kvar ditt porslin? Tänk ge och ta, så blir det fler glada miner.