Förläng livet på dina möbler

Vill du piffa upp hemma utan att köpa nya möbler? Vi tipsar om några tjänster som gör att du enkelt kan ge din inredning nytt liv. Smart, snyggt och hållbart!

Inredningsbild vardagsrum

Ikea är ofta en räddare i nöden. Bra priser, fin design och oändligt utbud. Men visst är det tråkigt att se den där Billy-hyllan i vart och vartannat hem? Med nya ben, en mönstrad klädsel eller roliga knoppar kan dina Ikeamöbler få helt nytt liv.

Superfront
Superfront skräddarsyr fronter, luckor, ben och sidor till Ikeas vanligaste skåpsstommar. Det är ett smart sätt att ge ditt skåp en ny personlighet och dessutom ett mer hållbart alternativ till att köpa nytt. Välj bland massvis med olika färger och former.

Bemz
Ett nytt överdrag kan ge en soffa en helt ny karaktär. Bemz är en tyghimmel till allt från soffor och stolar till fåtöljer och kuddar, samtliga anpassade till de vanligaste Ikeamöblerna. Textilierna är gjorda av hundra procent naturmaterial och finns i olika kulörer och material.

Pretty Pegs
Pretty Pegs tillverkar färgglada och fina möbelben till Ikeamöbler. Deras mål är att inspirera så många som möjligt till att förlänga livet på sina möbler. Och trot eller ej, ett par nya ben kan faktiskt pigga upp mer än du tror!

Psst. Missa inte att kolla in nätverket Ikea hackers där folk från hela världen lägger upp tips på hur de piffat upp eller förvandlat sina Ikeamöbler så de fått nya användningsområden.