Formex – A world of shapes

Den årliga design- och inredningsmässan Formex har precis tagit slut. Vi har dykt ner i årets tema och tittat närmare på vilka trender som spås bli stora för våren och sommaren 2018 – häng med!

Utvalda trender på Formex 2018

Som vanligt bjöd Formex och Stockholmsmässan på inspiration, information, trender och idéer från den svenska och internationella designvärlden. Årets tema "A world of shapes" är en hyllning till en ny värld av form och färg. Ledorden humor och glädje blev tydliga genom klara kulörer som solgult, korall, terrakotta och syrénlila. På flera ställen syntes även udda materialval som processat skräp som utformats till helt nya föremål. Dessutom är hållbarhet fortfarande ett starkt tema som genomsyrade samtliga inredningstrender. Christina Olsson, projektchef för Formex uttalar sig:

– De lätt dämpade pastellerna finns fortfarande kvar som inredningstrend, men de nya färgerna som sveper in är uppfriskande fläktar, och i kombination med varandra är färgerna rena energikicken. Helt klart är att färg påverkar oss, och i oroliga tider har vi behov av att pigga upp vår tillvaro. Och färg påverkar köplusten visar forskning, berättar Christina Olsson, projektchef för Formex.

Visst låter det härligt med glada kulörer och roliga former, men det är inte helt enkelt att applicera hemma. Här kommer tre handfasta tips på hur du kan tänka.

  1. Våga blanda kulörer

    Ibland är det lätt att matcha precis allt. Ett enkelt knep för att liva upp hemma är att blanda och till och med missmatcha kulörer. Våga ta in färger från olika paletter och var inte rädd att förvandla ditt hem till en regnbåge.

  2. Nya material och former

    Tycker du det känns ovant med färgglada kulörer kanske du vågar dig på udda material och former? En maffig fåtölj i sammet, ett helkaklat soffbord eller ett litet äppleträd i vardagsrummet bidrar till ett udda och livfullt hem. I år vill vi bli överraskade!

  3. Miljö och hållbarhet

    Det kan vara svårt att se om ett hem är hållbart eller inte. Men det är insidan som räknas, inte sant? Fundera på hur du kan ge gamla möbler nytt liv, gå på loppisar och om du bara måste köpa något nytt – se till att det är hållbart producerat. Trendigare än så blir det faktiskt inte.

Bildkälla: Formex januari 2018 Foto header: August Eriksson