Skapa ett harmoniskt hem med Feng Shui

Färger, former och material kan påverka ditt välbefinnande mer än du kanske tror. Vi har pratat med inredaren och Feng Shui-konsulten Rebecca Apelvi för att ta reda på mer. Oavsett vad du tänker om Feng Shui finns det flera tips som kan vara användbara i inredningen.

Skapa ett harmoniskt hem med Feng Shui

Feng Shui är en österländsk lära som är 3000 – 6000 år gammal. Grundtanken bygger på att vi påverkas av allt som finns runt omkring oss och hur energi (chi) flödar. Rebecca menar att det är viktigt att skapa en bra balans mellan de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten där målet är att få en bra energi i miljön du vistas i.

Fundamentalt i läran om Feng Shui är att placera möblerna i kraftposition. Detta innebär att möblerna du använder mest skall placeras rätt i förhållande till rummet. 

”Kraftposition innebär till exempel att soffan och sängen ska stå med stöd för ryggen och man ska ha fri sikt mot dörren. Det gör att man känner sig trygg” menar Rebecca.

En fördel med att använda sig av Feng Shuis filosofi är det går att applicera oavsett rådande inredningstrender eller hur din personliga stil ser ut. Men en viktig sak är att hålla ordning hemma, många synliga prylar ökar nämligen stressen. Rebecca berättar att man kan använda sig av några enkla knep för att skapa en behaglig miljö.

”Färska blommor, speglar, växter och tända ljus fungerar som chi-höjare och skapar en positiv känsla - särskilt under den mörka tiden på året” förklarar hon.

Tre snabba för att skapa ett harmoniskt hem

  1. Städa, plocka undan och håll ordning

  2. Arbeta med färska blommor, växter och ljus

  3. Placera möbler i kraftposition

Vill du veta mer om Feng Shui? Besök Rebeccas blogg om inredning – House of Chi »