Inredning till det lilla hemmet

Bor du på liten yta? Då är du säkert van vid att tänka kvadratsmart och utnyttja väggar, tak och golvyta på nya sätt. Vi snappade upp några nyheter och tips under Formex – perfekt för dig som bor i det lilla hemmet.

Uppåt väggarna

Att bo litet kan vara utmanande och ofta behöver du ställa dig frågan hur du kan maximera ytan i ditt hem. Det enkla svaret är att ta tillvara på hemmets alla ytor på nya och kanske oväntade sätt. Ett företag som tagit fasta på det är House Doctor, som under Formex i januari presenterade flera nyheter. Bland annat har de utvecklat ett växthus i miniformat som fästs på väggen. Perfekt för dig som bor litet men vill göra plats för mer grönt hemma.

Möbler med flera funktioner

En stor utmaning med att bo litet är att få plats med allt som behöver finnas i ett hem. Du behöver troligtvis en hallmöbel, en spegel och avlastningsytor oavsett om du bor på 30 eller 110 kvadratmeter. Ett tips som kan underlätta är att leta efter möbler med flera funktioner, som exempelvis denna klädhängare/spegel från Nordal.

Ta vara på takytan

Att utnyttja väggar och golvyta kan kännas självklart, men kanske är det klurigare att ta tillvara på takytan? Enligt vår trendspaning från Formex kommer det inte vara någon större utmaning under 2019. Takhängda prydnader, dekorationer och inte minst växter är nämligen riktigt hett.

Takhängda glasvaser från Storefactory.