Inredningstrender från Formex 2019

Skimrande metaller, oväntade färgkombinationer och intryck från naturen. Årets är trender är blandade och spretiga – men riktigt inspirerande. Vi har sammanfattat de största trenderna från Formex inför våren och sommaren 2019.

Rosa sammet hos Jakobsdals.

More is more

Nattklubb på dagen, nya spännande färgkombinationer och skimrande metaller. Det är utgångspunkterna i en av 2019 års största trender, som Formex själva kallar More is more. Där är 80-talets starka neonfärger centrala och inspirationen kan kopplas till både glamrock och Studio 54. Gillar du neutralt, vilsamt och naturnära är den här trenden inte något för dig. Men lockas du av rosa på rosa, sammet och skimrande texturer är det i More is more du hittar din inspiration 2019.

Skimrande 80-talsflärd hos Sagaform.

New Materialism

2019 är året vi vågar lämna den grå-vita färgskalan och tar in färgglada möbler och detaljer i våra hem. Allt från färgstarka 80-talsneoner till sotiga pasteller ingår i årets trendiga färgkarta. Här blandas olika färger och mönster hejvilt och formerna är enkla och geometriska. Tänk djärvt och hämta inspiration från stora konstnärer som Jackson Pollock så är du på god väg att skapa ett hem enligt vad Formex menar är New Materialism.

Färgstarkt porslin hos Kähler.

Kindful Soul

Även om 2019 års trender till stor del präglas av starka färger, skimrande material och maximalism är det klassiskt skandinaviska fortfarande ett säkert kort. Stilen präglas av ljusa träslag, toner i vitt, beige och grått tillsammans med naturmaterial som påminner oss om vårt karga landskap och väder.

Naturnära toner och material hos Fondaco.

Formex kallar trenden för Kindful Soul och menar att den utgår från naturens harmoniska färgskala. Trenden för tankarna till Island med dess vilda hästar, torra gräs, aska, berg, himmel och hav. Dessutom finns det undertoner som för tankarna mot astrologi, drömtydning och astronomi. I linje med Kindful Souls naturfokus finns även en stark medvetenhet kring miljö och hållbarhet, där fokus ligger på att inreda långsiktigt snarare än säsongs- och trendbaserat.

Vasstrenden håller i 2019.