Inredningstrenderna du helst vill glömma

Trender kommer och går. Några saker blir klassiker, andra kult och vissa vill man faktiskt helst bara glömma. Vi har listat några gamla inredningstrender där man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta. Vilka har du haft hemma hos dig?

Inredningstrender att glömma - Lavalampan, Torkade rosor,  Saccosäcken, Geleljus

Lavalampan
Lampan som liknar ett rymdskepp uppfanns på 1960-talet men fick ett rejält uppsving under 1990-talet och fanns i många tonårsrum. De geléliknande klumparna som rör sig inne i lampan har ofta starka färger och flyter runt i vattnet. Coolt då – inte lika coolt idag.

Saccosäcken
Saccosäcken må vara skön, men särskilt snygg blir aldrig den risfyllda puffen som prytt många hem genom åren. Gärna i färger som mintgrön, ceriserosa och turkos. Eller varför inte i ett spexigt mönster som zebra eller leopard?

Fototapeten
Tidigt 2000-tal slog fototapeten igenom. Väggar pryddes av Manhattan skyline, palmer på Hawaii eller en vacker solnedgång. Fototapetens mångsidighet gjorde den populär, men flugan klarade sig inte särskilt länge. Räck upp en hand om du har en övermålad fototapet hemma i lägenheten.

Torkade rosor
Frågan är hur torkade blommor lyckades bli en hit när färska blommor både är vackrare, luktar bättre och ger liv i hemmets alla rum. Hade du också torkade rosor hängandes upp och ner vid ditt fönster? Du är inte ensam.

Geléljus
Dallriga ljus i olika färger fyllda med glitter och snäckskal. Låter inte precis som något en inredningsbloggare skulle ge fem plus. Men det var faktiskt inte sällsynt i svenska hem under 90-talet. Kanske var det inte bättre förr trots allt?