Naturen flyttar in – här är årets stora inredningstrender

2019 är hållbarhetens år. Vi har sammanfattat årets grönaste inredningstrender från Formex. Häng med!

Linne

Det var naturmaterial av olika slag som dominerade under vårens upplaga av inredningsmässan Formex. Ett av dessa var linne, ett material som varit hett under de senaste åren och som inte verkar svalna inom den närmsta tiden. Och tur är väl det – linne är snyggt och dessutom ett miljösmart alternativ jämfört med många andra textilier. Under 2019 ser vi linne i allt från sängkläder till dukar och andra hemtextilier. Skrynkligt, avslappnat och dämpade färger är ord att lägga på minnet.

Vass

Att inreda med växter är tidlöst och ett säkert kort för att skapa en ombonad känsla i ditt hem. Och vem vet ­– kanske stillar det en längtan efter naturen? Under åren har olika växter varit populära, till exempel har storbladiga gröna växter prytt alla trendsäkra hem de senaste åren. Som en motreaktion mot denna grönskande trend är det nu torkade, skira växter som dominerar, till exempel vass. En dekorativ och lättskött växttrend som inte påverkas av en bortglömd vattning.

Glas

Har du hört talas om uttrycket plastbanta? Det handlar kort och gott om att byta ut prylar i hemmet som är gjorda av plast till andra mer hållbara och hälsosamma material. Ett av de vanligaste materialen att byta ut plast mot är glas. Det är dessutom ett av de trendigaste materialen för 2019 och syntes på Formex i flertalet montrar, inte minst i form av vackra vaser och prydnadsföremål. Varför inte göra som på bilden ovan – dekorera med takhängda glasvaser?

Rotting

Trendsättarna har uttalat sig – rotting är ett av 2019 års trendigaste material och passar lika bra på balkongen som inomhus. Möbler, speglar, lampor, brickor och korgar, på Formex syntes rotting för alla tillfällen. Det är dessutom ett miljövänligt material som är hållbart och får en vacker patina över tid. Perfekt för dig som vill inreda för idag, imorgon och en lång tid framöver.