Personlig inredning med HAY

HAY grundades 2002 av Mette och Rolf Hay, som hade en ambition om att skapa nutida design anpassad till det moderna livet. Inspirerade av arkitektur och mode började de därför göra funktionell och lekfull inredning – som idag syns i hem över hela världen. Här har vi samlat deras bästa tips från mässan 3 days of design.

Inred med starka färger.

Skapa spänning med färgstarka kulörer

Kulört mot sobert, mjukt mot hårt och gammal mot nytt. Att inreda med kontraster kan göras på flera olika sätt och brukar ofta leda till att inredningen upplevs mer levande. Hos HAY användes starka kulörer som motpol till i övrigt neutral inredning – något som du enkelt kan applicera i ditt eget hem. Är dina väggar vita, grå eller beige? Då kanske en knallgrön fåtölj eller en koboltblå hylla kan göra sig fint. Vill du hellre börja smått kan du alltid satsa på färgstarka detaljer som posters eller krukor.

Ett personligt hem med lekfulla detaljer.

Lekfulla detaljer gör skillnaden

Udda former, oväntade färgkombinationer och kreativa materialval. Det finns massvis av knep för att ge ett hem en känsla av lekfullhet. En neutral bas tillsammans med spännande detaljer gör ditt hem mer personligt och bjuder in till kreativitet. Exempel på lekfulla detaljer är färgglada brickor, en vas i udda material eller varför inte en solgul papperskorg? Det handlar om att inreda med små blickfångare som gör stor skillnad för helhetsintrycket i rummet.

Tänk långsiktigt med naturmaterial.

Inred med naturmaterial

Det finns i princip bara bra anledningar att inreda med naturmaterial. Ditt hem får en varm känsla och dessutom tenderar naturmaterial att bara bli finare med tiden. Är din ambition att inreda långsiktigt är det därför en god idé att välja material som läder, trä och linne. Material som är fina både idag, imorgon och en lång tid framöver.