Planera för dina inredningsdrömmar

Vilken stil vill du ha i ditt nya hem? Här är tipsen för hur du inreder på bästa sätt!

Planera för dina Inredninsdrömmar

Text: Jill Windahl Foto: Grandpa

Grattis till ditt nya hem, nu börjar det roliga! Men vi förstår, det kan ibland kännas övermäktigt med alla val. Här kommer en liten guide till hur du kan hitta din favoritstil i den stora inredningsdjungeln. I den här fasen har du gott om tid att leta inspiration och komma fram till vad som passar just dig.

Vad gillar du? Fundera på vad du gillar generellt. Inte bara inom inredning, utan också vad som är din favoritstad, maträtt, restaurang eller hotell, ditt favoritplagg i garderoben, vilken känsla som gör dig glad, vad som får dig att må bra, vilka behov du har? Låt tankarna flyga fritt!

Gör en lista på det som inspirerar dig. Kanske är det New York, blå himmel, brorsans hund och tröjan du fick i julas. Går det att hitta en röd tråd? Kanske industriellt, blått, mjuka material och snirkliga mönster?

Leta inspiration. Ta dessa ledord och googla eller utnyttja Pinterest. Nätet är en fantastisk källa för inspiration. Samla bilder (utskrivna eller på datorn), både från nätet och från tidningar. Det kan vara på faktiska rum, eller bara på en snygg eller smart detalj. 

Gör en moodboard. Sortera bilderna rum för rum, så får du snart en moodboard för respektive rum.

Nu blir det är lättare att sortera tankarna och göra rätt val!