Höstens mysigaste belysning

Hösten är här. Ta vara på årstiden genom att göra det riktigt mysigt hemma. Med fin belysning och olika lampor kan du hitta den rätta känslan.

Mysig belysning i hemmet

Det finns några grundknep att ta till när du ska ljussätta hemma. Ju större rum, desto fler ljuspunkter behövs för att skapa mysig stämning. Genom att variera vilka lampor som lyser upp olika delar av rummet kan du få ett fint djup, så ett bra tips är att blanda olika typer av lampor och ljusstyrka. En taklampa ger ett övergripande allmänljus medan golvlampor, riktade spotlights eller fönsterbelysning blir fina komplement. Här kommer tips på tre av våra lampfavoriter:

Klassisk taklampa Modell 2479 från Josef Frank för Svenskt Tenn

Klassisk skönhet

Den nakna glödlampans tid är över. Istället för avskalade taklampor är vi sugna på fin armatur, som till exempel fina ljuskronor. Den här taklampan från Svenskt Tenn formgiven av Josef Frank är en riktig klassiker som är perfekt för vardagsrummet och aldrig kommer kännas omodern.

Bildkälla: Taklampa 2479, Josef Frank för Svenskt Tenn

Mysig blåvit lampkreation från Markslöjd Göteborg

Ultimat myskänsla

Piffa upp fönsterkarm eller bord med den här blåvita kreationen från svenska Markslöjd. Lampan ser mer ut som en vacker vas än en lampa och ger ett ombonat intryck samtidigt som den skänker ett varmt och mysigt ljus till ditt hem.

Bildkälla: Markslöjd Göteborg, Markslöjd

Diskret och modern skrivbordslampa YPPERLIG från IKEA

Diskret och modernt

Säg hej till den här fina, tidlösa skrivbordslampan. Det är ett samarbete mellan IKEA och det danska designföretaget HAY. Förutom att vara snygg har den bra funktioner som en inbyggd touchdimmer som gör att du kan släcka, tända och dimma lampan med enbart en lätt beröring.

Bildkälla: YPPERLIG, IKEA