Sarah Widman tipsar om fyra trender inför 2017

Lekfulla texturer, djupa färger och levande material är några av sakerna vi kommer se mer av under 2017. Inredaren och stylisten Sarah Widman tipsar om de hetaste trenderna och berättar hur du ger ditt hem en härlig känsla inför det nya året.

Trendguide 2017. Hållbarhet som trend.

Nya Art Deco

Vi blickar tillbaka i tiden, inspireras och tolkar på nytt. Glas, speglar, spegelbord och massor av sammet är melodin här. Ta fram de hellånga gardinerna och drapera från golv till tak. Krom är metallen i fokus som ersätter mässing och koppar.

Trendguide 2017 bild 2

En hållbar inredning

Materialets ursprung och vart det sedan tar vägen blir allt viktigare – det ska kännas nära och äkta. Gör långsiktiga inköp och inred med naturliga material som sten, trä och glas.

Trendguide 2017. Hållbarhet som trend bild 2

Texturer som inspirerar

Texturer utmanar våra sinnen och ger ett lekfullt djup i inredningen. Använd olika typer för att väcka fantasin. Papper, ull, linne och växtfiber i lugna färger tar ditt hem till nya höjder.

Från hållbar trend till hållbar livsstil

En djupare färgpalett

Hösten och vintern 2017 handlar om färg. Hämta inspiration hos naturens kulörer och blanda till en egen färgpalett. Djupa toner av senap, grönt, terrakotta och blått ger en härlig höstkänsla i hemmet.