Upcycling – konsten att inreda med skräp

Trenden att inreda med skräp ”Upcycling” växer sig allt större världen över. Det har blivit en hobby att inreda snyggt utan att köpa nytt och kan dessutom ses som en motreaktion på den masskonsumtion som finns idag. Kanske låter det konstigt att inreda hemma med gammalt skrot, men faktum är att det både blir personligt och fint. Här kommer fem idéer.

Återvunnen inredning

Stegen blir bokhylla

Släng inte den där gamla stegen med färgstänk i förrådet – gör den till en häftig bokhylla istället. Fäst den liggandes mot väggen och placera böcker, prydnader och annan inredning på den.

Glasåtervinning blir köksförvaring

Gamla syltburkar och juiceflaskor i glas kan bli snygg förvaring i ditt kök. Tvätta rent glasen från etiketter och fyll med gryn, mjöl och kryddor. Ställ upp mot väggen och märk med en fin etikett. Både smart och snyggt!

Knoppar blir krokar

Har du udda knoppar från olika möbler hemma? Skruva upp dem på en gammal planka eller plywoodskiva. Vips har du fått en schysst hängare för smycken, sjalar eller slipsar.

Bildäck blir sängplats

Inte till dig förstås, men till ditt husdjur. Tvätta och måla ett gammalt däck i en färg du tycker om. Fyll sedan däcket med filtar och kuddar och gör det fint. En perfekt plats för hunden eller katten att mysa på om dagarna.

Gamla kläder blir överkast

Samla ihop kläder som är trasiga och gör till ett fint lapptäcke att ha som överkast till sängen. Kanske kan du be att få dina kompisars gamla jeans och göra till ett täcke helt i denim?