Tips och guider

Små förändringar som gör stor skillnad – här samlar vi smarta tips som gör vardagen lite roligare eller smidigare.

Här får du smarta tips för hemmet

Så förvarar du barnvagnen inomhus

Hur förvarar man barnvagnen hemma när det är blött och lerigt ute? Att få plats med både barnvagn och prylar i hallen kan kännas som en omöjlighet, men det finns enkla lösningar. Här är fyra tips som underlättar.
Läs mer

Flytta ihop.

Flytta ihop – så funkar det

Att flytta ihop är både mysigt och spännande, men det finns en del praktiska saker att tänka på. Vi listar fem viktiga punkter du och din blivande sambo inte ska glömma bort.
Läs mer

Prata pengar – gemensam eller delad ekonomi?

Uppdelad ekonomi, gemensam eller något mitt emellan? Pengar kan vara klurigt och bäddar ofta för tråkiga diskussioner. Här är några tips som kan underlätta.
Läs mer

Cykla säkert med barn

Roligt, smidigt och miljövänligt – att cykla är ett bra transportmedel för både vuxna och barn. Men innan det är dags att rulla ut på cykelbanorna är det viktigt att tänka på säkerheten. Här kommer fem tips för dig som cyklar med barn.
Läs mer

Fem life hacks för dig med barn

Enkla knep som gör stor skillnad i vardagen? Ja tack! Småbarnslivet är både underbart och roligt, men det kan ibland också vara smått kaotiskt. Här är fem smarta life hacks för dig med småbarn.
Läs mer

Goda vanor för en säkrare vardag

Att känna sig trygg och säker i vardagen är viktigt för välmåendet. Här kommer fem tips på hur din vardag kan bli säkrare – både i och utanför hemmet.
Läs mer

Fem tips till barnkalaset

Fina dekorationer, roliga lekar och smarriga godsaker – visst är det kul med barnkalas! Men hur ska man tänka när man planerar ett kalas och var börjar man? Här kommer fem underlättande tips.
Läs mer

Hitta hemmakänslan i varannan vecka-livet

Varannan vecka-livet kan vara både jobbigt och omständligt, och det finns förstås inga enkla lösningar. Men det finns några knep för att hitta en balans och skapa en bra hemmakänsla. Vi listar fyra tips som gör det hela lite enklare och mycket hemtrevligare.
Läs mer

Anpassa hemmet till varannan vecka-livet

Bonusfamilj, växelvis boende eller varannan vecka-förälder. Att leva varannan vecka-livet blir allt vanligare och påverkar hur vi använder och lever i våra hem. När barnen inte är hemma känns ytorna större och det kan vara klurigt att veta hur utrymmena ska användas. Här kommer tre tips på hur du kan använda hela hemmet, även när barnen inte är hemma.
Läs mer

Rätt prylar i verktygslådan

Rätt prylar i verktygslådan

Är du ledig i mellandagarna? Då är det ett perfekt tillfälle att fixa och ordna lite hemma. För att sätta upp julklappstavlan eller montera den nya pallen behöver du verktyg. Vi har listat de tio nödvändigaste prylarna som bör finnas i din verktygslåda.
Läs mer

Barnsäkra lägenheten

Så barnsäkrar du ditt hem

Spännande persiennsnören, varma plattor och vassa bordskanter. Ditt hem innehåller olika faror för ett litet barn. Men många olyckor går att förebygga. Vi har samlat sju tips för ett barnsäkrare hem.
Läs mer

Optimal förvaring

Inred för optimal förvaring i ditt nya hem

Optimera förvaringen av leksaker, barnens sporttillbehör, vinter- respektive sommarkläder och annat för ditt och övriga familjemedlemmars behov. Här är några tänkvärda tips!
Läs mer

Smart förvaring hängare

Smart förvaring

Förvaring handlar mycket om att ordna efter tre principer – hänga, gömma eller visa upp. Många saker kan vara väldigt fina att visa upp, andra kanske du hellre gömmer undan. Att hänga upp saker kan vara en bra kombination som gör att du enkelt når dem samtidigt som det ser fint ut.
Läs mer

Familjebild

Smarta lösningar för varannan-veckas-föräldrar

Är du varannan-veckas-förälder? Det har sina utmaningar, inte minst gällande boendet. Hem från Skanska genomförde därför tävlingen Skanska Design14 där studerande vid KTH och Mediainstitutet inbjöds att designa lösningar på tre problem – läs om de smarta idéerna här!
Läs mer

Smarta och snygga inredningsval

Smarta och snygga val för ditt nya boende

Ni har just skrivit på för ert nya hem och nu följer en period av stora och små val, enkla som svåra. Här delar vi med oss av våra bästa råd kring smarta och snygga val för ditt nya boende.
Läs mer

Så skapar du ordning i hallen

10 tips: Så skapar du ordning i hallen!

När vi öppnar dörren och kliver in i vårt hems hall vill vi gärna känna hemmet säga "Välkommen hem!". Ofta möts vi snarare av kaos – skor huller om buller, blöta och udda vantar och småsaker i en enda röra. Här får du 10 tips för en mer välkomnande hall!
Läs mer

Balkongtips av Andrea Brodin

Andrea Brodins bästa balkongtips

Bor man i en lägenhet så är balkong något av en dröm. Bara att kunna öppna en dörr och gå ut, om så bara för en kort stund, gör att naturen redan känns närmare. Här delar inredaren och tv-profilen Andrea Brodin med sig av sina bästa balkongtips inför våren.
Läs mer

Inred dina favoritvrår

Sätt en personlig touch på dina favoritvrår

Hösten är här med ny energi. Börjar det klia i fingrarna för att göra om lite hemma? Kanske är det dags att göra verklighet av den där arbetshörnan du tänkt på, eller uppgradera hallen med nya krokar? Här kommer några tips på hur du kan inreda dina favoritvrår hemma, oavsett om du bor stort eller litet.
Läs mer

Visningstips

6 heta tips när du går på visning

Våra bostadssäljare ger goda råd inför ett givande visningsbesök.
Läs mer

Smarta lösningar förvaringsdrottningen

Smarta lösningar

Våga tänk lite annorlunda och få bättre ordning och reda hemma. Här är tre smarta tips från Förvaringsdrottningen Paulina Draganja.
Läs mer