10 tips: Så skapar du ordning i hallen!

När vi öppnar dörren och kliver in i vårt hems hall vill vi gärna känna hemmet säga "Välkommen hem!". Ofta möts vi snarare av kaos – skor huller om buller, blöta och udda vantar och småsaker i en enda röra. Här får du 10 tips för en mer välkomnande hall!

10 tips för att inreda i hallen

Foto: Bloomingville

 1. Dold förvaring

  Att gömma undan plagg och accessoarer i skåp och lådor ger ett lugnt intryck. Alla skor/kläder behöver inte vara framme samtidigt. Se också till att få undan vinterkläderna innan sommaren och vise versa.

 2. Förvaring för mössor, halsdukar, vantar...

  Komplettera med förvaringskorgar för varje familjemedlem, gärna med namnetikett. Ha endast ett par vantar, en mössa och en halsduk framme per person så svämmar inte förvaringskorgarna över av inaktuellt. Rensa ofta. Laga det som är trasigt. Släng det som inte går att laga. Tips: Hattaskar är fina för förvaring.

 3. Plats för småprylarna

  Skålar och mindre korgar på hallbordet eller hängande på väggen fångar upp post, telefoner, nycklar, mynt och småsaker.

 4. Kroka upp

  Ordna stabila krokar för väskor och ryggsäckar.

 5. Dubbelfunktion

  En sittplats i form av en bänk som samtidigt rymmer förvaring sparar utrymme.

 6. Förvara smart

  Utnyttja baksidan av dörrar för krokar och nyckelskåp.

 7. Gör en “sambandscentral”

  Häng upp en anslagstavla/griffeltavla/whiteboard och almanacka för kom-i-håg och meddelanden.

 8. Engagera barnen

  Be barnen om deras idéer för att hålla ordning, det ger bra förutsättningar för att de själva håller ordning. Låt dem göra egna namnetiketter (eller med foton) för sina korgar och häng krokar på deras höjd.

 9. Välj en smart färg

  Välj en smutsavvisande, blank färg eller särskilt tålig tapet som är lätt att torka av. På dämpade kulörer syns inte fläckar lika lätt som på vita. På ljusa, klara färger syns smutsen. Till exempel är grågrön färg ett bättre val än ljusgrön.

 10. Visa personlighet

  Låt gäster och du själv mötas av ett positivt intryck med energi – din/familjens personlighet. Bjud på en överraskning i form av en riktigt glad färg eller ett härligt familjefoto i storformat. Och här om någonstans kan den där riktigt tokigt mönstrade tapeten absolut passa.