6 heta tips när du går på visning

Våra bostadssäljare ger goda råd inför ett givande visningsbesök.

1. Visualisera 
Visningshemmet kan ha en annan planlösning än den du är intresserad av. Kanske presenteras boendet i form av en ritning eller en modell i en visningslokal. Bostaden kan också ligga i ett annat område än det som är aktuellt för dig. Ställ därför frågor som ger dig en tydlig bild av hur just ditt boende kommer att se ut.

2. Upplev med alla sinnen 
Det kan vara många intressenter på plats och tiden rinner lätt iväg. Fokusera på att uppleva bostaden, med känsla och förnuft (atmosfär, planlösning, komfort och funktioner, förvaring och förråd). Be att bli uppringd dagen efter av säljaren, då du har smält intrycken och samlat fler frågor.

3. Vad är viktigast för dig? 
Inredningen? Området? Våga ställa personliga frågor. Använd säljaren som bollplank – han eller hon har erfarenhet och vill hjälpa dig att hitta något som är precis rätt för just dig. 

4. Kolla tidsplanen 
En tidsplan är ofta preliminär. Dubbelkolla sista datum för eventuella tillval och inflyttning.  

5. Läs på 
Bostadens grundförutsättningar finns i tryckt material som du får med dig. Ta del av föreningens kostnadskalkyl eller ekonomiska plan. Läs noggrant efter visningen och lista dina frågor. 

6. Först till kvarn
Det finns stora fördelar med att vara med från starten i ett nytt projekt. Då har du bästa förutsättningar för att få just den lägenhet eller villa du vill ha, med önskad inredning.

Välkommen på visning och lycka till!