Anpassa hemmet till varannan vecka-livet

Bonusfamilj, växelvis boende eller varannan vecka-förälder. Att leva varannan vecka-livet blir allt vanligare och påverkar hur vi använder och lever i våra hem. När barnen inte är hemma känns ytorna större och det kan vara klurigt att veta hur utrymmena ska användas. Här kommer tre tips på hur du kan använda hela hemmet, även när barnen inte är hemma.

familj-varannan-vecka-förälder

Använd barnens rum som arbetsrum

Betala räkningar, jobba eller boka den där välbehövliga tandläkartiden är saker vi inte vill lägga tid på när barnen är hemma. Ett bra sätt att ta tillvara på hemmets ytor är att använda barnrummet som hemmakontor. Veckorna som barnen är hemma blir skrivbordet en perfekt plats för pyssel och läxor, och när de är iväg kan du själv sätta dig och arbeta i lugn och ro.

Gör lekhörnan till hemmagym

Med smidiga förvaringskorgar får du snabbt undan legobitar, pussel och andra leksaker som ligger huller om buller. Vips har du plats för ditt alldeles egna hemmagym! Ta fram hopprepet, hantlarna eller pilatesbollen och kör igång en pulshöjande aktivitet.

Använd rumsavdelare

Genom att använda rumsavdelare omvandlar du enkelt en tvårummare till en trea och vice versa. Rumsavdelare i form av en snygg bokhylla, en vacker gardin eller en smidig skiljevägg hjälper dig att anpassa ditt hem till varannan vecka-livets olika behov. Rumsavdelaren kan även bli en rolig inredningsdetalj. Varför inte måla en skiljevägg med skoltavelfärg och låta den agera griffeltavla? Bara fantasin sätter gränserna!