Fem life hacks för dig med barn

Enkla knep som gör stor skillnad i vardagen? Ja tack! Småbarnslivet är både underbart och roligt, men det kan ibland också vara smått kaotiskt. Här är fem smarta life hacks för dig med småbarn.

 1. Plastmatta under matstolen

  Kladd på bordet, kläderna och inte minst på golvet. När små barn ska äta hamnar maten ofta lite överallt. Ett genomskinligt golvskydd för kontorsstolar under matstolen skyddar golvet och gör det enkelt att torka upp och göra rent efter måltiden.

 2. Lättillgänglig förvaring

  Leksaker och pyssel har en tendens att spridas ut över hemmet, men med smart och lättillgänglig förvaring blir det enklare att hålla ordning. Lågt hängande krokar i hallen, en kökslåda i lagom höjd som leksakslåda och en fotpall med förvaringsutrymme i vardagsrummet är exempel på förvaring som gör det enklare för barnen att hjälpa till.

 3. Smarta städknep

  Leksaker och pyssel är inte det enklaste att städa upp, men med en sopskyffel, klädroller och tunn strumpa kan du komma långt. Med sopskyffeln samlar du snabbt ihop utspridda leksaker och klädrollern hjälper dig att få upp finkornigt glitter och pärlor. Den tunna strumpan trär du över dammsugarmunstycket och vips kan du fånga upp småsaker som fastnat i lurviga mattor. Tre knep som gör städningen lite roligare och mycket enklare.

 4. Inga fler kladdiga isglassar

  Isglass en varm sommardag kan vara både gott, läskande och alldeles, alldeles... Kladdigt. Genom att sätta en muffinsform under glassen kan du slippa kladdet och skydda de små händerna mot rinnande glass.

 5. Skräm bort läskiga monster

  Monster, spöken och mörker kan kännas både läskigt och skrämmande. Gör en egen monsterspray genom att hälla vatten i en gammal sprayflaska. Dekorera sprayflaskan med fina klistermärken och spraya bort allt läskigt före läggdags. Vi garanterar: inga läskiga monster under sängen och en smidigare nattning.