Fem tips till barnkalaset

Fina dekorationer, roliga lekar och smarriga godsaker – visst är det kul med barnkalas! Men hur ska man tänka när man planerar ett kalas och var börjar man? Här kommer fem underlättande tips.

 1. Välj ett roligt tema

  Djungeltema, disco eller baklängeskalas. Med ett tydligt tema blir kalaset både roligare och enklare att planera. Extra kul blir det om temat syns genomgående i allt från inbjudningskort till lekar och dekorationer. Bara fantasin sätter gränserna!

 2. Snåla inte med pyntet

  Ballonger, vimplar och serpentiner brukar bidra till riktig kalasstämning – ju mer desto bättre! Med några kreativa lösningar behöver det varken bli speciellt svårt eller dyrt. Några färgglada papper, sax, lite lim och ett snöre kan till exempel bli fina vimplar!

 3. Planera några lekar

  Sätta knorr på grisen, dansstopp eller skattjakt? Även enklare lekar brukar bli riktigt kul! Och kom ihåg - det inte är hela världen om inte alla kalasgäster vill följa lekplanen. Någon kanske tycker det roligaste på kalaset är att titta på akvariet. Det är helt okej det med!

 4. Enkel och festlig kalasmat

  Vad är kalas utan sötsaker? Rör ihop maränger, grädde, glass, bananer och chokladsås. Toppa marängsvissen med fint strössel och dekorativa tårtljus – nöjda miner och total succé utlovas!

 5. Förberedelser – gör det mesta dagen innan

  Att förbereda så mycket som möjligt innan kalaset är a och o för att slippa stressen. Blås upp ballonger, dekorera och göm godiset till skattjakten dagen före så kan du fokusera på födelsedagsbarnet och gästerna på kalaset.