Hitta hemmakänslan i varannan vecka-livet

Varannan vecka-livet kan vara både jobbigt och omständligt, och det finns förstås inga enkla lösningar. Men det finns några knep för att hitta en balans och skapa en bra hemmakänsla. Vi listar fyra tips som gör det hela lite enklare och mycket hemtrevligare.

Låt barnen inreda sina rum

Att välja väggfärg, möbler och inredning till sitt eget rum är enkla knep för att öka hemmakänslan. Låt barnen vara med och bestämma hur rummet ska se ut – det kommer garanterat göra det till en plats att känna sig hemma i. Måla och möblera är dessutom ett roligt projekt att göra tillsammans!

Basgarderob är a och o

En del saker är det svårt att klara sig utan. Bygg upp en basgarderob i båda hemmen och slipp släpa blytunga väskor. Då kan du vara säker på att det mest behövliga alltid finns och du slipper förhoppningsvis problem med omaka strumpor.

Allt behöver inte finnas i dubbel uppsättning

Sportutrustning, vinterkläder och gummistövlar är saker som nödvändigtvis inte måste finnas i båda hemmen och går smidigt att lämna över vid behov. Förvara sakerna i rymliga korgar eller lådor för att ha dem lättillgängliga när det är dags för barnen att byta boende.

Skriv listor

Plötsligt är bästa tröjan eller favoritleksaken kvarglömd i det andra hemmet. För att undvika sådana missöden kan det vara bra att göra listor. Skriv ner vad som ska med och gör packningen enkel och effektiv. Listan kan du skriva på en griffeltavlevägg eller sätta upp på en snygg anslagstavla i hallen.