Sätt en personlig touch på dina favoritvrår

Hösten är här med ny energi. Börjar det klia i fingrarna för att göra om lite hemma? Kanske är det dags att göra verklighet av den där arbetshörnan du tänkt på, eller uppgradera hallen med nya krokar? Här kommer några tips på hur du kan inreda dina favoritvrår hemma, oavsett om du bor stort eller litet.

Inred din favoritvrå

Arbetshörnan

Tänk nytt

En arbetshörna behöver inte nödvändigtvis vara placerad i sovrummet eller vardagsrummet.Kanske har du en rymlig hall där ett snyggt skrivbord och en stol passar perfekt?

Rum i rummet

I stället för att låta inredningshörnan vara integrerad i resten av rummet kan duskapa ett ”rum i rummet”. Sätt upp en tapet på en del av väggen och låt den rama in hörnan, då blir det en kontrast till övrig inredning. Välj gärna en spännande färgglad tapet.

Diskret anslagstavla

Måla med magnetfärg direkt på väggen och måla sedan över i önskad väggkulör. Då har du en anslagsyta att fästa magneter på som inte syns mot resten av väggen, men ändå blir en cool och smart inredningsdetalj.

Snygg kontorsstol

Utbudet av snygga kontorsstolar är begränsat. Välj i stället en bekväm, vanlig stol som går ihop med övrig inredning.

Mixa gammalt och nytt

Loppisfynd och vintage blir en spännande stilmix i ett modernt hem. Kolla in auktion, second-hand och loppmarknader för att hitta ett skrivbord, arbetsstol eller fin detalj som skapar kontrast till övriga hemmet.

Inred din favoritvrå bild 2

Matplatsen

Runda bord förstorar ett litet rum

Har du ett litet kök är runda eller ovala bord det absolut bästa valet. Det får dessutom plats fler stolar runt bordet, utan att det ser klumpigt och intryckt ut.

Förvaring på höjden

Lyft förvaringen ovanför golvytan i stället för stående skåp – en väggmonteradhylla ovanför bordet ger praktiskt och bra utrymme. Har du snygga glas och tallrikar blir öppna väggskåp en hit.

Dekorera med köksredskap

Bor du litet kan det vara svårt att få plats med nödvändiga köksredskap och prydnadssaker. Använd i stället dina redskap som dekoration – kastruller, slevar och knivar hängandes på väggen blir en snygg inredningsdetalj.

Strunta i matbordet

I små kök kan det vara en idé att strunta i matbord. Har du en stor köksbänk eller en ordentlig fönsterbräda? Ställ fram en eller två snygga barstolar och ät dina måltider där.

Inred din favoritvrå bild 3

Hallen

Dekorera

Var inte rädd att dekorera i hallen även om den är liten – att smycka väggarna med tavlor och speglar gör att hallen upplevs större.

Sittplats

En sittplats i hallen blir aldrig fel. Här kan du sätta dig när du knyter skorna eller låta väskan landa när du kommer hem. Pallar och enkla stolar är praktiska, då de inte tar stor plats och kan flyttas runt efter behov.

Färgglada tapeter

I små utrymmen kan mönstrade väggar ge ett ombonat och härligt intryck. Våga testa någonting färgstarkt. Hallen är den perfekta platsen för en cool mönstrad tapet.

Klinkers som skoställ

Har du inte plats för ett skoställ? Lägg ut snygga klinkers på en rad innanför dörren. Det blir en annorlunda detalj och ett smart att hålla golvet rent.

Ordning och reda

I en begränsad hall är ordning och reda A och O. Små hjälpmedel som fina krokar, smala hyllor och magnetremsa för att fästa nycklar, gör att hallen känns rymlig och inbjudande.