Inred för optimal förvaring i ditt nya hem

Optimera förvaringen av leksaker, barnens sporttillbehör, vinter- respektive sommarkläder och annat för ditt och övriga familjemedlemmars behov. Här är några tänkvärda tips!

Förvaring

Nära förvaring. De små barnen vill ofta leka där mamma och pappa är. I vardags/allrummet är en förvaringsmöbel med dörrar, där leksakerna går att stuva undan när de inte används, smart. Med stora och vackra förvaringskorgar som kan enkelt kan fyllas bli undanplockandet smidigt. Exempelvis Granit, Åhléns och Afro Art har bra sortiment.

Hemmakontoret. Samlas det pappershögar på matbordet i köket? Kanske kan kökslådorna disponeras till förvaring av papper och kontorsmaterial, tejprullen
och usb-minnet? Sortera gärna upp sakerna i lådan genom att använda mindre insatser, brickor, boxar eller liknande. Exempelvis Granit, Lagerhaus, Åhléns och Hay har snygga möjligheter för sortering och förvaring.

Egen ordning. Ge de något äldre barnen en egen låda/korg/plats förutom i det egna rummet. Här kan läxböcker, gosedjur, hårband och annat samlas upp.

Prylslukare. Hallens garderober är en bra plats förbarnens fotbollar, cykelhjälmar, skateboardar etcetera, som de lätt kommer åt på egen hand. Samma för  alla skor – här får många par skor plats! Utnyttja också insidan av dörrarna – sätt upp krokar att hänga upp innebandyklubban, 

Häng upp det snygga och spara plats. Rejäla upphängningskrokar på väggen (t ex Ikea har smarta) är ett annat tips. De äldre barnen kan säkert tycka att det är snyggt med skateboarden och innebandyklubborna upphängda på väggen. De blir till inredningsdetaljer.gympapåsen och träningsväskan på. På garderobernas insida är tygfickor också suveränt. Här kan vantar och annat i mindre storlek smidigt förvaras.

Hitta snabbt. Småförvaring av saker: Bilnycklar, solglasögon, plånböcker och sådant som man vill haffa i farten på väg ut – häng upp korgar på hallväggen. 

Dolda gömmor. Utnyttja utrymmet under sängar med hjälp av utdragslådor eller lådor med lock. Här kan spikmattan, extratäcken och vinterkläder förvaras.

Förvara mjukt. Tygpåsar är idealiska för dold förvaring. Små eller stora; för mindre toalettsaker, träningskläder eller tvättuppsamlare i varje familjemedlems rum. Tips: Sy egna!