Smarta lösningar för varannan-veckas-föräldrar

Är du varannan-veckas-förälder? Det har sina utmaningar, inte minst gällande boendet. Hem från Skanska genomförde därför tävlingen Skanska Design14 där studerande vid KTH och Mediainstitutet inbjöds att designa lösningar på tre problem – läs om de smarta idéerna här!

”Hitta en lösning som gör att alla i familjen har möjlighet till ett eget utrymme.”

Smarta lösningar för varannan vecka förälder. Flex.

Lösning: Skanska Flex

Flexibla vikväggar som skapar avskildhet i rummet. Lätta att montera och använda. Vikväggen kan utrustas med olika ytbehandlingar som exempelvis griffeltavla.

 

”Hitta en lösning som underlättar bytet gällande funktion och känsla i lägenheten mellan ’barnvecka’ och ’singelvecka’.”

Lösning: Wall-e

En multifunktionell hyllförvaring på hjul som löser olika förvaringsproblem och enkelt kan skapa ett ”rum i rummet”. Plats finns även för utfällbar extra säng. Idén inkluderar även eb lösning på en utfällbar leksakslåda som blir en ”lekmatta”.

Smarta lösningar för varannan vecka förälder. Wall-e.

 

”Hitta en lösning som underlättar att komma ihåg och transportera barnens saker mellan två olika hem.”

Smarta lösningar för varannan vecka förälder. Spacedout.

Lösning: Spacedout

En tredelad lösning med dels stapelbara förvarings/transportboxar och dels en app i olika utföranden beroende på användarens ålder. Med hjälp av appen görs en kontroll att alla saker är packade. Möjlighet att koppla på en transporttjänst av saker som ska transporteras. 

Foto Ferm living

Hem från Skanska kommer att ta med idéerna i arbetet med framtidens boende. Har du själva några tankar, erfarenheter eller tips? Maila oss gärna på Contact!