Smarta och snygga val för ditt nya boende

Ni har just skrivit på för ert nya hem och nu följer en period av stora och små val, enkla som svåra. Här delar vi med oss av våra bästa råd kring smarta och snygga val för ditt nya boende.

Smarta inredningsval

Starka färger och mönster

Var lite försiktig med färg och mönster på den fasta inredningen. Det kan gå ganska lång tid från det att du gör dina inredningsval till dess att du flyttar in. Trendiga val i dag kan komma att kännas passé när det är väl är dags att bo i det nya hemmet. 

Säkra väggkulörer

Om du väljer målade väggar rekommenderas varma, neutrala väggkulörer, som lätt kan matchas med textilier och annan lös inredning.

De viktiga extravalen

Lägg tid och tanke på sådant som kan vara dyrare och svårare att ändra eller addera i efterhand. Det gäller framförallt tillvalen i kök och badrum, som att installera en handdukstork med timer i badrummet. När det gäller vitvaror ingår alltid produkter med bra energiprestanda i Hem från Skanskas basutbud. Vill du få ännu bättre energiprestanda finns tillval att göra. 

Ljusa eller mörka golv

Tänk på att det ofta känns som att riktigt ljusa och riktigt mörka golv snabbare blir smutsiga jämfört med andra golv. Detta beror på att smuts syns bättre på dessa. När du väljer klinker, välj gärna en mellanfärgad platta, till exempel grå. För trägolv rekommenderas ek, som både är slitstarkt och neutralt. Vill du ha ett ljust golv, är ett vitbetsat askgolv ett tips.

En bra bänkskiva

Det är oftast en bänkskiva i laminat som ingår i basutbudet. Laminat är en naturprodukt som är både slitstark, lätt att hålla ren och det finns många olika färger att välja mellan. Väljer du istället en träskiva, får du ett varmt intryck – men mer underhåll.

Minst tålig, men kanske det trendigaste valet just nu, är marmorskivan. Kom ihåg att den lätt blir fläckig av allt som är syrligt, som ketchup, vin och citron.

Text: Jill Windahl