Ett hållbart samhälle

Vi tror att hållbarhet handlar om mer än miljön. Därför är vi måna om att vårt arbete hjälper samhället på fler sätt. Läs mer i artiklarna nedan.

Skanska Nya Hem på prispallen

I Solsidan Östra i Falkenberg bor några av Sveriges nöjdaste kunder. Det visar Prognoscentrets årliga kundnöjdhetsmätning som placerar Solsidan Östra på en ärofylld bronsplats.
Läs mer

Hållbara hus handlar om mer än materialval

Arkitektstudenten Adam Söderblom läser sitt tredje år på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Han mötte oss en solig septemberdag för att samtala om arkitektur i allmänhet och framtidens bostäder i synnerhet.
Läs mer

Aspen Strand – när Lerumsborna får tycka till

Vi planerar för ett nytt område med 500 moderna lägenheter invid sjön Aspen i Lerum. För att få Lerumsborna att känna sig delaktiga i vad som händer i deras närområde bad vi om deras åsikter.
Läs mer

Bättre skydd för dig

Bostadsköp är ofta ett av de största köpen man gör – därför är det extra viktigt med ordning och reda. Nu släpper Justitiedepartementet en utredning om att stärka konsumentskyddet på bostadsrättsmarknaden. Det tycker vi är jättebra – du får en tryggare affär och vi vet att vårt arbete kommer till sin fulla rätt.
Läs mer

Konst som svetsar samman kvarteret

I Örgryte Torp har de boende själva fått vara med och påverka sin boendemiljö. Vi på Skanska anordnade en konsttävling där ett 80-tal konstnärer tävlade om att få smycka kvarteret. En namnkunnig jury samt de människor som köpt bostad i kvarteret fick vara med och rösta fram sina favoriter.
Läs mer

Kom in i gänget på praktiken

Varje år gör både studenter och nyanlända praktik hos oss och det är vi extremt glada och tacksamma för! Här berättar några om deras upplevelser från sin praktik hos Skanska.
Läs mer

Vi behöver fler bostäder

Bostadsbristen är akut i allt fler städer i Sverige. Det blir svårare att komma in på bostadsmarknaden och unga riskerar att vänta i många år innan de kan flytta till ett eget hem. Det påverkar familjerelationer, framtidsplaner och välmående negativt. Nu mer än någonsin är det dags att börja tänka annorlunda och våga prova nya vägar.
Läs mer

Vägen mot ett ännu bättre Skanska!

På Skanska arbetar vi aktivt för en bättre mångfald och mer jämställd arbetsplats. Anledningen är enkel. Vi vet att vi blir bättre medarbetare, människor och ett bättre företag av det. I en intervju med mångfaldschefen Monica och AKS-koordinatorn Anna får du läsa om en del av det arbete vi gör.
Läs mer

Dela sidan: