Aspen Strand – när Lerumsborna får tycka till

Vi planerar för ett nytt område med 500 moderna lägenheter invid sjön Aspen i Lerum. För att få Lerumsborna att känna sig delaktiga i vad som händer i deras närområde bad vi om deras åsikter.

Vi bjöd helt enkelt in dem till en medborgardialog där det var fritt fram för idéer och synpunkter kring vårt projekt Aspen Strand. Vi på Skanska ser ett mervärde i form av input från lokalsamhället när vi utvecklar nya stadsdelar. Genom dialogen blir det i slutändan ett bättre och trivsammare område att leva och bo i. Vi är mer än nöjda med resultatet och upplever att människorna i området är förväntansfulla inför projektet. 

Lerumsbon Roland Gunnarsson är intresserad av bostäderna i Aspen Strand. Han har varit delaktig i medborgardialogen och tycker att det är jättebra att redan på ett tidigt stadie få vara med och påverka planen för projektet. 

- Jag trivs väldigt bra i mitt område idag, och det känns fantastiskt att få vara med och påverka att bostaden och närmiljön jag flyttar till kommer bli minst lika bra, säger Roland Gunnarson.

Thomas Björkman är också Lerumsbo sedan många år och uppskattar Skanskas initiativ till dialog. 

- Det känns bra att man tar till sig våra åsikter, menar han. Thomas säger att de flesta människor runt Aspen tycker att det är viktigt att bevara de fina värden som området har idag: vattnet, utsikten och naturen.   

De tycker vi att de gör rätt i. Aspen Strand blir trivsamma hem för alla som uppskattar balkonger med sjöutsikt och tillgång till naturen. Det har Lerumsborna sett till.   

Dela sidan: