Skapa en grönare vardag

Det krävs inte mycket för att leva lite grönare. Det handlar nästan bara om att veta vad man ska göra. Det finns många frågor, och vi reder ut de vanligaste i artiklarna nedan.

Läs mer om våra vardagstips

Havsplast blir designstol hos Wehlers

Med ett mål om att skapa design utan att göra miljömässiga fotavtryck tar Wehlers hållbarhet ett steg längre. Under inredningsmässan 3 days of design i Köpenhamn bjöd de in för att visa upp sin nya stol RUM – gjord av plast från havet och återvunnet stål.
Läs mer

Fem appar som hjälper dig att leva hållbart

Idag är vi många som försöker leva mer hållbart och klimatsmart. För att göra det enklare och roligare finns olika appar som kan hjälpa till på traven. Vi har samlat några favoriter.
Läs mer

Häng upp din tvätt på torklina under sommaren

Testa vår miljöbingo!

Vi jobbar med gröna frågor varje dag. Allt från arbetet med att Svanenmärka alla våra hem till hur vi kan hjälpa de som flyttar in att leva lite mer miljövänligt. För att verkligen lyfta in miljöarbetet i alla delar av vardagen har vi något som vi kallar för Gröna veckan.
Läs mer

Odla på balkongen – del 3

Är du sugen på att odla i vår och sommar? Låt inte en utebliven trädgård hindra dig! Här bjuder vi på en växtskola i tre delar där vi går igenom hur du odlar basilika, timjan och chili på balkongen eller uteplatsen. I den här delen tittar vi närmre på vad du ska göra när plantorna har hunnit bli lite större. Följ med!
Läs mer

Odla på balkongen – del 2

Är du sugen på att odla i vår och sommar? Låt inte en utebliven trädgård hindra dig! Här bjuder vi på en liten växtskola i tre delar, där vi går igenom hur du odlar basilika, timjan och chili på balkongen eller uteplatsen. I den här delen tittar vi närmre på vad du ska göra när plantorna har börjat gro. Följ med!
Läs mer

Odla på balkongen del 1

Odla på balkongen – del 1

Är du sugen på att odla i vår och sommar? Låt inte en utebliven trädgård hindra dig! Här bjuder vi på en liten växtskola i tre delar där vi går igenom vad du kan odla på din balkong eller uteplats. Vi har följt kryddorna basilika, timjan och chili från frö till planta. Häng med och lär dig mer.
Läs mer

Så rengör du dina utemöbler miljövänligt

Snart är det dags för ljumma sommarkvällar och grillfester utomhus – men innan du plockar fram dina utemöbler för säsongen måste du rengöra dem. Här är tre tips på hur du får bort smutsen på ett miljövänligt sätt.
Läs mer

Din guide till en grönare vardag

När du flyttar in i ett helt nytt Skanskahem, kan du vara lugn i att du har gjort ett gott val, både för din framtid och för miljön. Tillhör du skaran som gärna gör lite extra? Här har vi samlat våra bästa tips för ett grönare vardagsliv. Ta en titt, du kanske redan gör mer än vad du tror!
Läs mer

Guide till miljömärkningar

I en värld där det ställs allt högre krav på att ta miljömässigt ansvar behövs kunskap om vad som är miljövänligt och vad det faktiskt betyder.
Läs mer

Hållbar bostadsutveckling och miljö.

En liten återvinningsguide

En återvinningscentral är en större och bättre version av en återvinningsstation. Om du inte vet vart något ska ta vägen är det oftast hit det ska. Olika städer har skilda regler för hur man gör när man besöker en återvinningscentral. Därför har vi har gjort en mini-guide över tre bra återvinningscentraler i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs mer

Se klart och miljösmart

Gråprickiga rutor med smuts från höststormar är svåra att ignorera när vårsolen lyser in i vardagsrummet. Det har helt enkelt blivit dags att tvätta fönstren. Men istället för dyra kemikalier kan du göra din egen fönsterputs. Bättre resultat, enkelt, billigt och miljövänligt. Det tycker vi på Skanska är toppen!
Läs mer

Källsortera mera

De flesta av oss är överens om att vi måste spara på jordens resurser. Och att återvinna är ett steg åt rätt håll. Därför är vi på Skanska extra stolta över att våra kök har tillräckligt med utrymme för att göra återvinning till en självklarhet. Följ med på ett djupdyk ner i soptunnan för att reda ut källsorteringens do’s and don’ts.
Läs mer

Ett grönare julbord

Nu är det dags att planera årets julbord. Byt ut några av de klassiska varianterna mot vegetariska alternativ. Köttbullar, julskinka och sill är rätter som går finfint att göra vegetariska, dessutom blir det gott!
Läs mer

Konsten att köpa rätt fisk

Fisk är både gott och nyttigt. Men vilka fiskar kan egentligen köpas med gott samvete? Fiskexperten Ann Lumsden från 158:ans Fisk, precis intill kvarteret Nya Hovås i Göteborg tipsar om vad du ska tänka på nästa gång du handlar fisk.
Läs mer

Trasor som är schyssta mot miljön

Disktrasor används tills de är färgade av kaffefläckar och luktar surt, sedan tar man en ny. Så ser det i alla fall ut hemma hos de flesta. Men faktum är att det idag finns det flera trasor som både håller i tvätten och kan komposteras. Vi har gjort ett litet test där vi provar ett par olika för att se hur bra och hållbara de är. Häng med!
Läs mer

Hållbar bostadsutveckling

Lär dig tvätta miljömedvetet

Det är så enkelt som att tvätta fulla maskiner, använda bra tvättmedel och sänka värmen. Tänk efter en extra gång nästa gång du tvättar så blir du en expert på att tvätta miljövänligt.
Läs mer

Så fixar du semesterkänslan hemma

Staycation är ett begrepp som florerat i bloggvärlden ett tag. Det betyder rätt och slätt semester i sin egen stad. Du kanske tänker på lyxiga hotellnätter och dyra restauranger. Men vi tror att det går precis lika bra att ordna semesterkänslan på det stället du trivs bäst – hemma. Här kommer våra bästa tips.
Läs mer

Tänk på vilka ljus du tänder

I Sverige förbrukar vi 300 miljoner värmeljus per år. Vet du vilken sort du använder? Stearin, paraffin och palmolja påverkar nämligen vår hälsa och miljö på olika sätt. Fel sorts ljus kan göra oss sjuka, orsaka brand och släppa ut giftiga ämnen. Kolla in vår guide för att lära dig vilka ljus du ska tända i vinter.
Läs mer

I Sverige dricker vi näst mest kaffe i hela världen, hela 3,5 koppar per person och dag. Det betyder enorma mängder kaffesump som slängs bort. Vi på Skanska tänkte att det kanske finns andra användningsområden för kaffesump och började undersöka saken.
Läs mer

Bäst före – dåligt efter?

När det kommer till hur mycket mat vi slänger handlar det ofta om osäkerhet. Vi vet helt enkelt inte vad som är säkert att äta. Men i själva verket är det ganska enkelt. I nästan alla fall kan vi lita på våra egna sinnen. Om det luktar okej och smakar som vanligt är det oftast ingen fara.
Läs mer

Hur långt springer du till bussen?

Det finns många åsikter om vad som ska finnas i närområdet. En del vill ha grönområden och sporthall, andra vill ha nära till skola och dagis. I vår senaste Bopanel ser vi dock en tydlig trend som sträcker sig över hela landet.
Läs mer

Dela sidan: