Fem appar som hjälper dig att leva hållbart

Idag är vi många som försöker leva mer hållbart och klimatsmart. För att göra det enklare och roligare finns olika appar som kan hjälpa till på traven. Vi har samlat några favoriter.

Appen karma tipsar om överbliven mat till billigare pris.

 1. Karma

  En tredjedel av all mat i världen slängs – mat som är fullt ätbar! Genom appen Karma kan restauranger, caféer och butiker sälja överbliven, bra mat till privatpersoner för ett billigare pris. Idag finns tjänsten tillgänglig i många av Sveriges städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Västerås och Norrköping.

 2. Grön Guide

  Grön Guide är Naturskyddsföreningens egen klimatapp som är full av tips och kloka råd för dig som vill leva lite mer miljösmart. Här kan du få tips inom olika kategorier som "resa" eller "mat" och utmana dig själv genom att kryssa i olika gärningar.

 3. Sopkollen

  Har du svårt att komma ihåg var ditt avfall hör hemma? Med appen Sopkollen får du information om hur du återvinner på bästa sätt. Dessutom kan du bläddra mellan olika kategorier, hitta din närmsta återvinningscentral och se vilka öppettider som gäller hos dig.

 4. Fiskguiden

  Fiskguiden är Världsnaturfondens konsumentguide och till för att du ska kunna göra mer miljövänliga köp av fisk och skaldjur. Med hjälp av färgerna grön, gul och röd kan du välja rätt fisk. I appen finns även information om livet under ytan, fiskemetoder, miljömärkningar, och tips för att bidra till en bättre havsmiljö.

 5. Miljöjakten

  Panta fem burkar på en vecka eller sänk temperaturen hemma. I Miljöjakten börjar du som miljöbov och stiger i miljögrad genom att utföra olika utmaningar. Ju fler uppdrag du gör desto mer poäng får du. En rolig utmaning för familjen som samtidigt bidrar till en mer miljövänlig värld.

Dela sidan: