Hur långt springer du till bussen?

Det finns många åsikter om vad som ska finnas i närområdet. En del vill ha grönområden och sporthall, andra vill ha nära till skola och dagis. I vår senaste Bopanel ser vi dock en tydlig trend som sträcker sig över hela landet.

Fler och fler väljer att låta bilen stå, eller aldrig ens köpa någon bil, till fördel för kollektivtrafik. Och det märks – hela 78% tycker det är viktigt med närhet till kollektivtrafik när de tittar på olika bostäder. Detta följs av närhet till livsmedelsbutik/apotek som ligger på 58%.

Varje minut räknas

Det handlar också mycket om hur nära vi har till kollektivtrafiken. Hela 40% anser att gångavståndet inte får vara mer än 3–5 minuter. Medans 44% tycker att det kan vara upp till 10 minuter, men inte mer. Det säger en hel del om hur viktigt kollektivtrafiken faktiskt är för framtiden. På Hem från Skanska strävar vi alltid efter att erbjuda både närhet till kollektivtrafik och möjlighet att ta sig runt med cykel. Det ger oss inte bara en grönare framtid utan också en mer levande stad.

Dela sidan: