Så fixar du semesterkänslan hemma

Staycation är ett begrepp som florerat i bloggvärlden ett tag. Det betyder rätt och slätt semester i sin egen stad. Du kanske tänker på lyxiga hotellnätter och dyra restauranger. Men vi tror att det går precis lika bra att ordna semesterkänslan på det stället du trivs bäst – hemma. Här kommer våra bästa tips.

Bild på mamma och barn

 1. Planera

  Börja med att hitta en passande dag eller helg och planera in din staycation. Försök undvika att klämma in den i ett redan pressat schema, då är det bättre med god framförhållning. Sedan har du något riktigt härligt att se fram emot.

 2. Rent och fint

  Visst är det härligare att vara hemma när det luktar gott och är undanplockat? Städa, plocka undan och byta lakan någon dag i förväg. Kanske kan du köpa en fin bukett blommor och ställa på bordet också?

 3. Utforska din stad

  Även om du känner din stad väl, är vi säkra på att det finns nya saker att upptäcka,eller i alla fall återupptäcka. Ta en shoppingrunda, kolla in den där utställningen du velat gå på eller hoppa upp på cykeln och trampa dit benen tar dig.

 4. Ät gott

  Vad är en semester utan god mat och dryck? Boka bord på din favoritrestaurang eller köp hem massa godsaker. Men strunta i snabbmakaronerna och falukorven. Du är ju på semester!

 5. Ha det skönt

  Vad är semesterkänsla för dig? Titta på film, läsa en bra bok, ta ett skönt bad eller umgås med någon du tycker om, eller varför inte alltihop? På en staycation gör du precis det som faller dig i smaken.

 6. Hotellfrukost hemma

  Många tycker att en av de lyxigaste sakerna med semester är den goda, stora hotellfrukostbuffén. Men att göra sin egen hotellfrukost är ingen konst. Köp hem det du gillar och duka upp på fina fat i köket. Sedan kan du njuta av äkta semesterkänsla.

Dela sidan: