Ett Svanenmärkt hem

Sen 2017 har vi skapat Svanenmärkta hem. Det betyder att miljön står i fokus från den första ritningen till det färdiga huset. Att välja ett Svanenmärkt hem är faktiskt det enklaste miljövalet du kan göra. Ditt hem blir både mer ekonomiskt och mer miljövänligt.

Alla hem från Skanska har Svanenmärket

Alla nya hem från Hem från Skanska är Svanenmärkta! Vi är faktiskt först ut i Sverige med detta. Och vi hoppas att fler kommer följa vårt exempel. Ett Svanenmärkt hem är nämligen en väldigt bra investering, både för dig och kommande generationer. Men hur kan ett hus vara miljömärkt? Och varför skulle en miljömärkning innebära en billigare driftskostnad? 

Lägre energi med svanenmärkta hem

För det första är energiförbrukningen låg. Detta beror bland annat på att huset har extra bra isolering och vitvaror i de högsta energiklasserna. Miljösmarta detaljer som både underlättar din vardag och sparar energi är till exempel en enkel sopsortering och automatisk belysning i trapphusen. Våra Svanenmärkta hus har dessutom en väl genomtänkt drifts- och underhållsplan, vilket gör att de förblir energisnåla och behåller sin goda inomhusmiljö under en lång tid. I ett nybyggt och Svanenmärkt hem från Skanska är energiförbrukningen minst 15% bättre än kraven för nybyggda hus och >50% bättre än snittet i Sverige. Det innebär att du inte behöver betala för onödig energi, din inomhusmiljö blir bättre och samhället blir lite mer miljövänligt. Tack!

Bra materialval med svanenmärkta hem

För det andra kan du vara helt säker på att allt material är noga utvalt för att innehålla så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt. Det kan till exempel vara att träet ska komma från hållbara skogsbruk, färger inte får innehålla farliga lösningsmedel, och att kemiska byggprodukter är fria från till exempel ftalater (mjukgörare) och tungmetaller. Tillsammans ger alla dessa åtgärder miljövänliga hus som har en bra inomhusmiljö. I Norden tillbringar vi nära 90 % av vår tid inomhus, så välj ett hem som är bra för dig och hela din familj.

Minimal klimatpåverkan med svanenmärkta hem

Sist, men absolut inte minst, är att klimatpåverkan blir minimal när du bor i ett Svanenmärkt hus. Vi på Skanska vill att du ska kunna bo tryggt och bekvämt utan att äventyra framtida generationers välmående. Därför väljer vi Svanenmärkt – gör det du med!

Här kan du läsa mer om Svanen»

Titta gärna på vår film om vad Svanenmärkningen innebär för dig!

Våra Svanenmärkta hem


Dela sidan: