Vårt miljöarbete

Vårt miljöarbete genomsyrar allt vi gör. Från att välja miljövänliga material till att bygga energieffektiva hem. Läs mer i artiklarna nedan.

Fredriksdalsbrygga i Stockholm har svanenmärkta lägenheter.

Ett Svanenmärkt hem

Sen 2017 har vi skapat Svanenmärkta hem. Det betyder att miljön står i fokus från den första ritningen till det färdiga huset. Att välja ett Svanenmärkt hem är faktiskt det enklaste miljövalet du kan göra. Ditt hem blir både mer ekonomiskt och mer miljövänligt.
Läs mer

Svanenmärkt Skanska lägenhet

Fem fördelar med att bo i Svanenmärkt

Det finns många saker vi kan välja i vår vardag som gör stor skillnad för miljön. Och hur vi bor är det som gör den absolut största skillnaden. Här listar vi de främsta fördelarna med att bo Svanenmärkt:
Läs mer

Miljö och hållbarhet. Fredriksdalsbrygga har svanenmärkta hem.

"Nybyggt är ett hållbart val"

Läget fortsätter att vara en stark faktor när vi väljer bostad, men ett bra miljöval, både för den egna hälsan och som ett hållbart val i stort, klättrar allt högre på kravlistan. Hem från Skanskas Matilde Unge har siktet inställt på att leda utvecklingen inom grönt byggande.
Läs mer

Hållbar bostadsutveckling

Miljöfrågor är ständigt aktuella

Under Skanskas Gröna Initiativ har vi delat in vårt förbättringsarbete i tre olika delar: energieffektivitet, inomhusmiljö och miljöpåverkan.
Läs mer

Njut av att bo mijömärkt hos Skanska

Skanskas Gröna initiativ

Skanskas Gröna Initiativ innebär att vi gör vårt yttersta för att bidra till ett hållbart bostadsbyggande. Miljömärkta hem är inte bara bra för miljön, de ger även dig en lite skönare vardag. Här listar sju fördelar du med gott samvete kan njuta av när du bor miljömärkt.
Läs mer

Vi utvecklar hållbara bostäder för framtiden

Hem från Skanskas fokus är gröna hem som uppmuntrar till gemenskap. Här pratar vi med nyckelpersoner som alla bidrar till byggandet av framtidens bostäder.
Läs mer

Vårt miljöarbete och gröna initiativ. Sjöstaden Fredriksdal.

Vi bygger för framtidens boende

Stefan Sjöberg är en av de arkitekter som ritar framtidens boende för Hem från Skanska. Han blir extra glad när ett område blir ännu bättre än han hade hoppats på och ser en spännande framtid där miljö och gemenskap spelar allt större roll.
Läs mer

Att bygga med framtiden i fokus

Under oktober månad anordnas Gröna veckan på Skanska, en vecka då strålkastarljuset lyser extra starkt på hållbarhetsfrågan. Vi passade på att prata med Åse Togerö, Skanskas utvecklingschef inom Hållbar affärsutveckling, för att få en insyn i hennes tankar om Gröna veckan och framtidens hållbara byggande.
Läs mer

Bikupor mitt i stan

Bin är en livsviktig del av naturen. De hjälper till att pollinera växter och håller igång hela systemet. Därför är det extra viktigt att inte glömma bort dem när vi bygger städer. Även bin ska ha plats att bo, därför är vi stolta bifaddrar.
Läs mer

Ekologisk hållbarhet på burk.

Hållbarhet som det surrar om

De är små, lite läskiga och många är rädda för att bli stungen av dem. Men faktum är att människor behöver bin. Under de senaste åren har antalet bin minskat stadigt. Tyvärr är inte Sverige något undantag. Anledningen är moderna jordbruksmetoder, skadliga bekämpningsmedel och sjukdomar.
Läs mer

Framtidens cykelförvaring

Framtidens cykelförvaring

Idag blir cykling allt vanligare. Fler cyklar till jobbet och även tävlingscykling växer. Detta är tydligt i vår senaste undersökning. Två tredjedelar av de tillfrågade tror att behovet av cykelförvaring kommer att öka de kommande tio åren.
Läs mer

Dela sidan: