Vårt miljöarbete

Vårt miljöarbete genomsyrar allt vi gör. Från att välja miljövänliga material till att bygga energieffektiva hem. Läs mer i artiklarna nedan.

Ett Svanenmärkt 2017

Från och med 2017 kommer vi bara skapa Svanenmärkta hem. Det betyder att miljön står i fokus från den första ritningen till det färdiga huset. Att välja ett Svanenmärkt hem är faktiskt det enklaste miljövalet du kan göra. Ditt hem blir både mer ekonomiskt och mer miljövänligt.
Läs mer

Fem fördelar med att bo i Svanenmärkt

Det finns många saker vi kan välja i vår vardag som gör stor skillnad för miljön. Och hur vi bor är det som gör den absolut största skillnaden. Vi på Skanska är därför lite extra stolta över att vi uteslutande kommer planera Svanenmärkta kvarter från och med 2017. Här listar vi de främsta fördelarna med att bo Svanenmärkt:
Läs mer

"Nybyggt är ett hållbart val"

Läget fortsätter att vara en stark faktor när vi väljer bostad, men ett bra miljöval, både för den egna hälsan och som ett hållbart val i stort, klättrar allt högre på kravlistan. Skanska Nya Hems Matilde Unge har siktet inställt på att leda utvecklingen inom grönt byggande.
Läs mer

Miljöfrågor är ständigt aktuella

Under Skanskas Gröna Initiativ har vi delat in vårt förbättringsarbete i tre olika delar: energieffektivitet, inomhusmiljö och miljöpåverkan.
Läs mer

Vi utvecklar hållbara bostäder för framtiden

Skanska Nya Hems fokus är gröna hem som uppmuntrar till gemenskap. Här pratar vi med nyckelpersoner som alla bidrar till byggandet av framtidens bostäder.
Läs mer

Vi bygger för framtidens boende

Stefan Sjöberg är en av de arkitekter som ritar framtidens boende för Skanska Nya Hem. Han blir extra glad när ett område blir ännu bättre än han hade hoppats på och ser en spännande framtid där miljö och gemenskap spelar allt större roll.
Läs mer

Hållbarhet som det surrar om

De är små, lite läskiga och många är rädda för att bli stungen av dem. Men faktum är att människor behöver bin. Under de senaste åren har antalet bin minskat stadigt. Tyvärr är inte Sverige något undantag. Anledningen är moderna jordbruksmetoder, skadliga bekämpningsmedel och sjukdomar.
Läs mer

Hanna och Paul lever grönt i Kviberg

Inspireras av ett par som valt att bo grönt! Hanna och Pauls boende i ett centralt, socialt, kreativt och grönt kvarter i Kviberg i Göteborg ger en bra grund för att leva som de önskar. Grön mat är i fokus och den egna odlingslotten för gröna drömmar ligger runt hörnet.
Läs mer

Framtidens cykelförvaring

Idag blir cykling allt vanligare. Fler cyklar till jobbet och även tävlingscykling växer. Detta är tydligt i vår senaste undersökning. Två tredjedelar av de tillfrågade tror att behovet av cykelförvaring kommer att öka de kommande tio åren.
Läs mer