Skanskas Gröna initiativ

Skanskas Gröna Initiativ innebär att vi gör vårt yttersta för att bidra till ett hållbart bostadsbyggande. Miljömärkta hem är inte bara bra för miljön, de ger även dig en lite skönare vardag. Här listar sju fördelar du med gott samvete kan njuta av när du bor miljömärkt.

 1. Strålande utsikter

  Stort ljusinsläpp från generösa fönster är en dröm för många idag. Med hjälp av energieffektiva fönster är det möjligt att ha stora och sköna utsikter, samtidigt som driftskostnaden hålls nere. Det är egentligen en enkel princip; Energieffektiva fönster och fasader tar vara på all den el och värme du tillför i din bostad.

 2. En frisk fläkt hemma

  Luften i ditt hem behöver cirkulera i rätt takt, annars blir inomhusmiljön lidande och syrenivån sjunker. I många av våra nybyggda hem finns det ett ventilationssystem med värmeåtervinning. Det innebär att vi använder energin i luften som skickas ut för att värma den friska luften som ska in i huset. Vårt FTX-system renar också luften från smutsiga partiklar utifrån. Minskningen av miljöfarliga partiklar leder till att du kan bo i ett hem där färre sjukdomar sprids, färre allergier uppkommer och minskade problem för de som har luftrörsbesvär.

 3. Största möjliga tystnad

  Nybyggda hem som är isolerade på ett genomtänkt sätt ger dig ett mer behagligt inomhusklimat och ett tystare boende än i en äldre byggnad, eftersom störande buller utifrån och ljud från grannen dämpas avsevärt. Äntligen kan du njuta av en tystare och skönare nattsömn!

 4. Sortera och reflektera

  Under diskbänken i ditt nya hem hittar du kärl som hjälper dig att enkelt sortera dina sopor. Vi ser också till så att det finns återvinningsstationer i närheten av ditt hem, utöver kommunens krav på sopsortering i närområdet. Promenaden till soptunnan blir kortare och den enkla komposthanteringen gör det lättare att reflektera över hur du handlar, äter och slänger. Visste du till exempel att en återvunnen dagstidning kan koka 38 koppar kaffe eller att en påse matavfall räcker till 2,5 kilometer bilkörning! 

 5. Betala bara för det du använder

  Med hjälp av en individuell mätning av el och varmvatten får du mer koll på hur mycket (eller lite) du använder och du slipper betala dina grannars eventuella slöseri. Ännu fler miljösmarta detaljer som sparar energi är att vitvarorna i kök och badrum håller energiklass A eller bättre, gemensamma utrymmen har lågenergilampor och att det ofta är rörelsedetektorer som styr belysningen.

 6. Ett friskare boende

  Med hjälp av en noga planering av varenda kvadratcentimeter av golv, väggar och hyllor i ditt nya hem gör vi det lätt för dig att städa och hålla rent från damm, vilket håller onödiga allergier borta. Vi har naturligtvis aldrig PVC i våra hem, då forskning visar att det finns en tydlig koppling mellan allergiska besvär hos barn och PVC-produkter. Vi testar allt material i Skanska Sveriges kemdatabas, där miljökraven är hårdare än Europas miljölagar. Därför kan du vara säker på att ditt hem är en trygg och frisk plats för hela din familj.

 7. Duschdroppar till halva priset

  I ett hem från Skanska är det snålspolande kranar och duschar som gäller. Jämfört med marknadens vanligaste engreppsblandare kan ett hem med snålspolande kranar och duschar i genomsnitt nästan halvera både energi- och vattenförbrukningen. Blandarna ger ett normalt vattentryck och samma spolningseffekt, fast med en mindre mängd vatten.

En närmiljö som ger dig hemkänsla!
Det finns många viktiga aspekter att ta hänsyn till när vi bygger nya hem, som att det är nära till mataffären eller att barnen har en trygg plats i kvarteret att leka på. Dessutom ska det vara enkelt för dig att låta bilen stå och åka kollektivt när du vill. Visst blir det också roligare att ta cykeln när det finns fina och säkra cykelstråk i ditt närområde?

Skanskas Gröna Initiativ
Vi tar ansvar för att det vi utvecklar och bygger sker med största miljöhänsyn och med ännu högre krav än de hårda miljölagar som finns idag. Symbolen med det gröna lövet samlar och synliggör våra initiativ inom miljöarbete och grönt byggande över hela världen, men guidar dig även när du till exempel vill göra gröna materialval i vårt inredningssortiment. Läs gärna mer om vårt Gröna Initiativ»

Källor du kan lita på
Hur kan du vara säker på att vi bygger så bra som vi talar? Jo, miljöcertifieringar som till exempel Svanen och Miljöbyggnad kan gå i god för att vi arbetar noga med energi, inomhusmiljö, fuktsäkring och materialval. Även Energiklassning är en typ av konsumentupplysning, där målet är att underlätta jämförelse av energianvändning. Vi har nämnt det innan men det är värt att påminna om – i ett nybyggt och Svanenmärkt hem från Skanska är energiförbrukningen minst 15 % bättre än kraven för nybyggda hus och >50 % bättre än snittet i Sverige. Vårt löfte till dig är att alltid ligga i framkant med allt vårt miljöarbete. Idag och i framtiden. Här kan du läsa mer om miljömärkningar»

Vi var först med Svanenmärkta hem
De senaste åren har vi fått flera kvitton på att vårt miljöarbete är på rätt väg. Skanska har redan idag en stor och fin samling Svanenmärkta hem, som bara växer och växer. Sedan 2005 har vi byggt över 200 småhus men vi har även 6 certifierade och inflyttade flerbostadshus samt 13 pågående. Vi vill rikta ett stort tack till dig som vill bo hållbart och miljövänligt, det ger oss möjlighet att bygga fler Svanenmärkta hem för framtiden. Läs mer om våra Svanenmärkta hem»

 

Dela sidan: