Hållbarhet som det surrar om

De är små, lite läskiga och många är rädda för att bli stungen av dem. Men faktum är att människor behöver bin. Under de senaste åren har antalet bin minskat stadigt. Tyvärr är inte Sverige något undantag. Anledningen är moderna jordbruksmetoder, skadliga bekämpningsmedel och sjukdomar.

Honung på taket hos Skanska

Vi på Skanska ser oss som samhällsbyggare i både stort och smått. Därför var det självklart att bygga bikupor på taken till våra kontor och vårt hållbarhetsarbete fick ny utveckling.

Med små, men värdefulla insatser kan vi förhoppningsvis bidra till bins överlevnad men också hjälpa till att uppmärksamma den globala bidöden.

Christine V. Gustavsson, Knowledge Sharing Manager på Skanska.

Projektet har skett i samarbete med företaget Bee Urban. Deras företagsidé är att återknyta den urbana människan med naturen genom att föra in växter, bin, humlor och fjärilar i miljöer där vi vistas – på gårdar, terrasser och tak.  På så sätt stärks stadens ekologi samtidigt som de på ett interaktivt sätt hjälper människor förstå hur biologisk mångfald hänger ihop med hållbar stadsutveckling och människans välbefinnande.

Hållbarhet det surrar om

Dela sidan: