Om oss

Vi skapar hem för idag och imorgon.

Till 2030 ska vi halvera våra klimatutsläpp och samma år ska alla bostäder från Skanska vara klimatneutrala. Vi vill göra det lätt för dig att välja en mer hållbar bostad. En bostad som också inspirerar till en klimatklok livsstil och uppmuntrar till bra val i vardagen.

Våra hållbara bostäder
När vi pratar om hållbara bostäder ser vi till alla delar. Vår historia och storlek har gett oss en unik kunskap om hur även de små detaljerna och besluten har betydelse för att lösa stora utmaningar. Vad som krävs för att skapa levande och trygga områden där bostäderna är byggda med så låg miljöpåverkan som möjligt. Förståelsen för vad som skapar livskvalitet inomhus och runt omkring i området där man bor. Vilka flexibla lösningar och attraktiva inomhusmiljöer som krävs för avkoppling och välmående.

Lägenhetsbild från kvarteret Havsbrynet i Limhams Sjöstad. Havsbrynet är ett mörkgrönt kvarter vilket innebär att det uppfyller extra strikta miljökrav.

Val av bostad är ett viktigt beslut
Att köpa ett hem, gammalt som nytt, är ofta ett stort beslut och spännande steg. Det val du gör har betydelse både för dig och för klimatet. Hos oss kan du välja bland noga utvalda material och färger som formar ditt framtida boende. Att köpa en nyproducerad bostad ska vara tryggt och smidigt. Därför finns vi med dig under hela processen till dess att du flyttar in och flera år framåt. Efter inflyttningen fortsätter vårt ansvar med våra garantier, besiktningar och support.

Bostäder, arbetsplatser, infrastruktur, servicelokaler, butiker och skolor. Allt hänger ihop. Vårt mål är att skapa ett klimatneutralt samhälle. I det arbetet är vår storlek en unik tillgång. Och allt ställs på sin spets varje gång vi lämnar över nyckeln till en nybyggd bostad till någon av våra kunder.

Skanska - Hem för idag och imorgon.

Kontakta oss

Våra kontor

Stockholm / Mälardalen

Warfvinges väg 25 , Stockholm Visa karta

020-310 310

Kontakta oss via email

Göteborg / Väst

Johan på Gårdas gata 5 , Göteborg Visa karta

010-448 00 00

Kontakta oss via email

Malmö / Öresund

Skrivaregatan 1 , Malmö Visa karta

010-448 00 00

Kontakta oss via email

Uppsala

Kungsgatan 107 , Uppsala Visa karta

020-310 310

Kontakta oss via email

Helsingborg

Kanongatan 100 A , Helsingborg Visa karta

010-448 00 00

Kontakta oss via email

Nyheter

Här kan du läsa information och nyheter om Skanska bostad.

Information

Vill du jobba med oss?
Vi är alltid intresserade av att hitta nya medarbetare.
Klicka här för att läsa mer om att jobba på Skanska.

Våra bostadskvarter - Nyproduktion
Vill du veta mer om ett säljstartat område och prata med någon av våra säljare? Du hittar informationen på Sök bostad under respektive bostadskvarter.

Letar du hyresbostäder?
Skanska Hyresbostäder bygger boende i olika områden runt om i Sverige.
Läs mer om hyresbostäder och intresseanmälan

Tips inför flytten
Är det snart dags att flytta till ditt nya hem? På den här sidan får du praktiskta tips - Inför flytten