Bli sjöstadsbo i Fredriksdal

Vill du njuta av livet som sjöstadsbo, samtidigt som du bara bor en kort bris från Söder? Fredriksdal knyter samman Söder med Hammarby Sjöstad och gör plats för fler sjöstadsbor som vill bo ännu närmare innerstaden med allt vad det innebär.

I Västra Hammarby Sjöstad planerar vi både moderna hem och arbetsplatser, bland annat i vår kontorsbyggnad Stockholm New. Fredriksdal har områdets västligaste läge och med kvarteret täcker vi den sista marken med vattenläge mot Skanstull. Upptäck ett nytt drömläge där du cyklar, promenerar eller tar båten över till Söder på några få minuter.

Många har redan upptäckt det sköna läget på andra sidan Hammarby sjö. Nära naturen och med nya moderna hus i en stadsdel som satsar på grönt byggande. Alla hus som vi bygger i Fredriksdal kommer att leva upp till den hårda kraven för en Svanenmärkning. Det innefattar bland annat krav för uppvärmning, materialval, kemikalieanvändning och byggprocess. I Fredriksdal är våra främsta fokusområden att ta vara på det sjönära läget, samtidigt som vi bygger hållbart för miljö och människa. Med fria siktstråk mellan husen och solbryggor nere vid vattnet skapar vi härliga platser som lockar till naturligt umgänge mellan alla Fredriksdals invånare.

I Fredriksdal blir det enkelt att leva Svanenmärkt!

Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. I stora drag hjälper du till att rädda världen genom att energiförbrukning är låg, materialen noga utvalda och att klimatpåverkan på så sätt blir minimal. Den dagen du flyttar in i Fredriksdal kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. Välkommen hem!

Här kan du läsa mer om området Fredriksdal på Stockholms stads sida»

Du kan också följa med i vår film och se hur livet som Sjöstadsbo kan bli.

Det här är det bästa med vårt boende i Fredriksdal, västra Hammarby Sjöstad

Ulrika berättar om det bästa med boende i Fredriksdal, västra Hammarby Sjöstad

Foto: House doctor, Tove Falk-Olsson, Lina Östling, Peter Carlsson, Petra Bindel, Wolfgang Kleinschmidt

Ulrika och Mischa bor med sina tonårsbarn i en etagelägenhet på 150 kvm med terrass på 20 kvm i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Vad i området gör att ni trivs?

– Vi har både stad, natur, vatten och kommunikationer runt knuten. Nybyggt betyder också många barn i området vilket ger en stadsdel för både vuxna och barn.

Vad är allra bäst med lägenheten?
– Flödet av ljus från fönstren som går från golv till tak. Och altanen som är ett extra rum på sommaren.

Vilka är fördelarna med nybyggt boende?
– Att allt fungerar! 

Läs mer om vårt arbete i Fredriksdalskajen


Fredriksdal är en grön port.

"Fredriksdalskajen blir en grön port till Sjöstaden"

Bryggor och radhuskänsla väntar den som flyttar in vid Fredriksdalskajen i Hammarby Sjöstad i Stockholm. På fem minuters promenadavstånd från Skanstull bygger Skanska Sjöstadens första Svanenmärkta hus på områdets mest centrala sjötomt. "Läget är unikt", säger arkitekten Rasmus Billing.
Läs mer

Vårt miljöarbete och gröna initiativ. Sjöstaden Fredriksdal.

Vi bygger för framtidens boende

Stefan Sjöberg är en av de arkitekter som ritar framtidens boende för Skanska Nya Hem. Han blir extra glad när ett område blir ännu bättre än han hade hoppats på och ser en spännande framtid där miljö och gemenskap spelar allt större roll.
Läs mer

Landskapsarkitekten om att bygga trivsamt och hållbart: ”Vi arbetar med, inte mot naturen”

När Skanska Nya Hem bygger läggs stor vikt vid att ta vara på naturligt gröna miljöer för att skapa en trivsam omgivning i samklang med naturen. Ibland får naturen hjälp på traven för att skapa mer grönska. Järvastaden i Stockholm är ett bra exempel. Möt landskapsarkitekten bakom det populära bostadsområdet.
Läs mer

Dela sidan: