Grönområden och storstadskänsla

Välkommen till Kviberg – platsen som har något för alla. Faktum är att Kviberg med omnejd erbjuder en ovanligt stor variation av saker man göra, uppleva och njuta av. Här hittar du allt från beachvolleyboll till italiensk finrestaurang och mysig söndagsmarknad.

Umgås med grannar

Kviberg är ett mysigt område som ligger nära stan utan att vara mitt i centrum. Vagnen tar bara tio minuter till Centralstationen vilket gör att du får det bästa av två världar. Lugnet på hemmaplan och storstadspulsen inom räckhåll. Utöver lugn får du dessutom riktigt bra grönområden. Kviberg har en unik position – och nu kan du hitta ditt drömhem här!

Nya Kulan och Gamlestadstorget

Som om Kviberg och de närliggande områdena inte hade nog med promenadstråk, mötesplatser och härliga miljöer så planeras det ännu mer här. Gamlestadstorgets nya resecentrum närmar sig med stormsteg och det planeras ett helt nytt köpcenter på 30 000 kvadratmeter i Kulans gamla lokaler vid SKF. Det och mycket annan nybyggnation kommer skapa rörelse i området skapa en starkare koppling till city.

Nya Kulan och Gamlestadstorget i Göteborg

Kommunikationer från Kviberg

Det tar som sagt inte mer än 10 minuter att ta sig in till Centralstationen från Kviberg. Och kommunikationerna kommer bara bli bättre. Med Gamlestadens nya resecentrum kommer du enkelt kunna byta till både pendeltåg, buss och spårvagn som kör på snabbspår in till stan. Det finns dessutom bra cykelvägar om du föredrar det.

En vardag full av helg

Kviberg erbjuder exceptionellt mycket att göra. Det blir helt enkelt en vardag fylld av helg. Oavsett vad du vill göra är vi säkra på att du kommer hitta det här. För Kviberg erbjuder alltid lite mer.

Beachvolleyplan

Spela beachvolley i Kviberg

Strax bakom Kvibergs Kaserner hittar du Beach Center med världens största beachvolleyhall. Här kan du både spela beachvolley, gymma, slappna av Beach Centers relax eller äta gott i Beach Cuisine som bjuder på mat inspirerad av världens olika stränder. Du får helt enkelt hela paketet här.

Åk skidor i Kviberg

Även Skidome finns i Kviberg. Det är en unik skidhall med 1,2 kilometer långa spår. Och det bästa av allt – Skidome är öppet året runt. Oavsett om du tränar för Vasaloppet eller bara föredrar att träna i snö så är Skidome perfekt för dig. Utöver skidspåren finns även 4000 kvm gym och en relaxavdelning där du kan njuta i jacuzzi efter ditt pass.

Klättringsvägg

Eller klättra på väggar i Kviberg

Klätterdomen är Göteborgs största klättergym. Här finns hela 1600 kvm klättring med leder som är upp till 25 meter långa. Här kan du även gå kurser för att bland annat lära dig ledsäkra inomhus. Det finns även flera bra prova på-erbjudanden för dig som inte har klättrat förut.

Ett plats att trivas på

Kviberg erbjuder både smått och stort. Här finns fler aktiviteter än du har plats i kalendern. Samtidigt som det ofta är de små sakerna som verkligen sätter guldkant på vardagen. Det kan vara så enkelt som en kaffe och en bakelse på det lokala bageriet/konditoriet Cederleüfs & Svenheimers. Eller att börja söndagen med en promenad till Kvibergs och Bellevues marknader. Och avsluta dagen med en trevlig middag på Trattoria 21. Det är sådana detaljer som gör att Kviberg får en speciell plats i ditt hjärta.

Fotbollsplan

Ett område för de små

I området finns 6 kommunala skolor och närmare 20 förskolor. En av grundskolorna har idrott som specialinriktning och driver ett nära samarbete med IFK Göteborg. Dessutom finns det mycket roligt att hitta på i området. Du kan till exempel ta med barnen ut och fiska i Säveån på en solig söndag. Eller kanske bygga kojor i den gamla skogen mot ån. Roliga aktiviteter är aldrig långt borta i Kviberg.

Svanenmärkt – bra för både dig och miljön

Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. Det innebär bland annat att ditt hem är byggt med noggrant utvalda material och att det har en låg energiförbrukning. Bra för både dig och miljön. Den dagen du flyttar in här kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. Läs mer om våra Svanenmärkta hem »